Ajax krijgt te maken met Mazic, Makkelie fluit Advocaat

Reacties

Milorad Mazic is woensdag de scheidsrechter tijdens de return van Ajax in de laatste voorronde van de Champions League tegen FK Rostov. AZ krijgt een dag later te maken met de Duitser Tobias Stieler in het thuisduel met Vojvodina Novi Sad.

Ajax krijgt te maken met Mazic, Makkelie fluit Advocaat

Ajax krijgt in Europees verband voor de tweede keer te maken met Mazic, die onlangs nog de strijd om de Europese Super Cup tussen Real Madrid en Sevilla floot en ook van de partij was op het EK (foto). De 43-jarige Serviër stond ook op het veld toen de Amsterdammers op 30 september 2014 in de poulefase van de Champions League met 1-1 gelijkspeelden bij APOEL Nicosia. Dat resultaat zou nu een verlenging betekenen, want dinsdag speelde de ploeg van trainer Peter Bosz met 1-1 gelijk tegen Rostov in het heenduel in De Arena.

AZ zit in tegenstelling tot Ajax al op rozen na de 3-0 zege van afgelopen donderdag in Servië. Tijdens de return in de play-offs van de Europa League moet de ploeg van trainer John van den Brom die ruime voorsprong onder toeziend oog van Stieler over de streep trekken. De 35-jarige Duitser is sinds 2014 internationaal actief.

Elders staan in de voorronden van de Champions League en de Europa League ook nog twee Nederlandse arbiters op het veld. Bas Nijhuis fluit dinsdag de CL-return tussen Hapoel Beer-Sheva en Celtic. Danny Makkelie is donderdag getuige van de derde wedstrijd van Dick Advocaat als trainer van Fenerbahçe, dat in Zwitserland een 3-0 voorsprong verdedigt tegen Grasshoppers in de hoop de Europa League te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.