Ajax huurt Krul van Newcastle als opvolger Cillessen

Reacties

Tim Krul wordt bij Ajax de opvolger van Jasper Cillessen, die op het punt staat naar Barcelona te vertrekken. Als de laatste formaliteiten zijn afgerond, komt de 28-jarige doelman op huurbasis over van Newcastle United.

Ajax huurt Krul van Newcastle als opvolger Cillessen

Krul, die eind 2015 met het Nederlands elftal in Kazachstan een zware knieblessure opliep, is onlangs medisch fit verklaard. De verwachting is dat hij er direct kan staan. Dat is ook een vereiste van Ajax, aangezien de club André Onana ziet als een veelbelovende keeper voor de lange termijn. De twintigjarige Kameroener stond afgelopen zaterdag tegen Willem ll (1-2) nog wel onder de lat, maar moet zich nog verder ontwikkelen in de schaduw van Krul.

Newcastle, dat door de degradatie dit seizoen uitkomt in het Championship en over vijf keepers beschikt, wilde meewerken aan een tijdelijke overgang op voorwaarde dat Krul zijn nog een jaar doorlopende contract zou verlengen. De bedoeling is dat de Hagenaar na dit seizoen weer topfit en met wedstrijdritme terugkeert onder de lat bij The Magpies, die meteen willen terugkeren in de Premier League.

Ajax moest in allerijl op zoek naar een nieuwe doelman, omdat Cillessen een dezer dagen zijn droomtransfer naar Barcelona afrondt. Keeperstrainer Carlo l'Ami, die bij Ajax al jarenlang verantwoordelijk is voor de doelmannen in de selectie, had een belangrijke stem in de zoektocht. Met Krul hoopt Ajax een ervaren doelman in huis te halen, die leiding kan geven aan de jonge defensie van de ploeg van trainer Peter Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.