Bosz vertelt Ajax-spelers vanavond nog of Cillessen speelt

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz heeft tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de return tegen FK Rostov zijn kaarten stevig tegen zijn borst gehouden. Zo wilde de coach nog niet bevestigen dat Jasper Cillessen woensdagavond voor het laatst bij Ajax onder de lat staat bij het tweede duel in de laatste Champions League-voorronde.

Bosz vertelt Ajax-spelers vanavond nog of Cillessen speelt

'Het feit dat hij hier is, wil alleen zeggen dat hij nog Ajax-speler is', aldus Bosz over zijn keeper die op weg is naar Barcelona. 'We nemen altijd drie keepers mee en we hebben al besloten wie morgen gaat keepen, maar dat wil ik vanavond eerst aan de spelers vertellen.' André Onana en Diederik Boer zijn de andere keepers in de Ajax-selectie voor de cruciale Champions League-wedstrijd.

Na de 1-1 in Amsterdam moet Ajax op Russische bodem minstens één keer scoren om de groepsfase te halen. In welke formatie Ajax op jacht gaat naar het broodnodige doelpunt wilde Bosz niet prijsgeven. Op bezoek bij PAOK Saloniki koos de opvolger van Frank de Boer opvallend genoeg voor een 3-5-2-systeem. 'Winnen staat bij ons voorop. Als we de tactiek moeten veranderen om meer kans te maken, dan doen we dat.'

Rostov scoorde in de eerste ontmoeting uit een vrije trap en heeft een sterke reputatie als het gaat om standaardsituaties. 'Dat is een kracht van Rostov, daar zijn we ons bewust van', stelde de weinig spraakzame Bosz tegenover een Russische journalist.

Van extra druk is volgens de Ajax-trainer geen sprake na de stroeve start in de Eredivisie. Ajax speelde in eigen huis gelijk tegen Roda JC Kerkrade en ging vervolgens afgelopen zaterdag pijnlijk onderuit in de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-2). 'De druk die er is heeft niets te maken met de vorige wedstrijd. Iedereen bij Ajax weet dat dit een belangrijke wedstrijd voor de club is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.