Ajax aan dramatische reeks bezig in Europese uitduels

Reacties

Door het gelijkspel tegen Molde FK (1-1) zet Ajax zijn dramatische reeks in Europese uitwedstrijden voort. Van de laatste zestien optredens wonnen de Amsterdammers er maar een.

Ajax aan dramatische reeks bezig in Europese uitduels

Op 23 februari 2012 won Ajax nog met 2-1 op Old Trafford in het kader van de Europa League. Van het basisteam van toen maakt alleen Ricardo van Rhijn nog deel uit van de selectie van de Amsterdammers. Daarna begon een zeer bedenkelijke reeks in Europa, waarin de ploeg van trainer Frank de Boer natuurlijk ook Europese grootmachten trof in de Champions League.

In de negen pouleduels en een voorrondewedstrijd van het kampioenenbal verloor Ajax zes keer en speelde het vier keer gelijk. Bij AC Milan bleef het 0-0, maar bij de overige drie remises verspeelden de Amsterdammers een voorsprong. Bij APOEL Nicosia werd het 1-1, tegen Manchester City en Rapid Wien (beide 2-2) werd zelfs een marge van twee doelpunten verprutst.

In de Europa League verging het Ajax amper beter op vreemde bodem. Bij Jablonec FK (0-0) en Molde FK (1-1) werd onlangs gelijkgespeeld, van Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0), Red Bull Salzburg (3-1) en Steaua Boekarest (2-0) werd verloren. Die drie nederlagen leidden telkens tot uitschakeling van de Amsterdammers in de betreffende tweekamp.

Op 26 februari van dit jaar won Ajax door twee treffers van Arek Milik (foto) en eentje van Nick Viergever met 3-0 van Legia Warschau. Dat is de enige overwinning in deze bedroevende reeks van de ploeg, waarmee De Boer een plek in de halve finale van het toernooi ambieert. Kanttekening bij die enige uitzege is overigens wel dat er wegens een straf van de UEFA geen supporters bij dat duel aanwezig mochten zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.