Klaassen: 'We kwamen na rust overal net iets te laat'

Davy Klaassen kan amper bevatten hoe Ajax de overwinning in Molde liet liggen (1-1). Bij rust had de Europa League-wedstrijd volgens de aanvoerder al lang beslist moeten zijn.

'Zulke grote kansen...', pufte Klaassen na afloop voor de camera van FOX Sports. 'Onbegrijpelijk dat we met de rust niet op 2-1 of 3-1 staan. En dan heb je de tweede helft nog wind mee, al is dat soms ook wel moeilijk. Aan het eind kregen weer een paar kansen. Nog een laatste inspanning, viel het toch bijna goed.'

Klaassen zag Ajax na rust langzaam grip verliezen, tot zijn grote onvrede. 'We kwamen overal net iets te laat. Het was niet meer zoals in de eerste helft', concludeerde hij. En ook over zijn eigen spel was hij totaal niet te spreken. 'Ikzelf geef ook een paar ballen waarvan ik dacht: Dit kan niet.'

Ajax staat door het gelijkspel in Noorwegen nu derde in Groep A van de Europa League, achter Molde FK en Celtic. Op 22 oktober (uit) en 5 november (thuis) volgt de dubbel met nummer laatst Fenerbahçe.