De Boer: 'Niet helemaal tevreden, maar geen man overboord'

Na Celtic bleek ook Molde FK in de Europa League te taai voor Ajax. Coach Frank de Boer baalde na het 1-1 gelijkspel van het slordige spel en de gemiste kansen.

De trainer, die zijn ploeg vooraf had gewaarschuwd voor counters, zag zijn ploeg in de achtste minuut op achterstand komen uit een tegenaanval. 'Zij wachten op het moment dat je veel mensen voor de bal hebt. Als je dan niet zuiver bent in de passing, zoals Jairo (Riedewald, red.) op dat moment, dan krijg je een counter om de oren', aldus De Boer in gesprek met FOX Sports.

De Amsterdammers reageerden snel na de vroege domper. 'Het was wachten op de gelijkmaker. We hadden een beetje geluk bij de treffer van Viktor Fischer, maar hij was al een paar keer dichtbij. In de tweede helft begonnen we redelijk, maar we verloren de grip door stom balverlies in de eerste en tweede fase. Daardoor konden we de tegenstander nooit bij de strot grijpen.'

Een sterker Ajax liet een flink aantal mogelijkheden om met de zege aan de haal te gaan onbenut. 'We hebben de meeste kansen gecreëerd, dus we zijn niet blij met de 1-1. Anderzijds blijft het in de poule gewoon heel spannend', vertelde De Boer, die groepsgenoten Celtic en Fenerbahçe met 2-2 gelijk zag spelen. Na de 2-2 tegen Celtic en de 1-1 tegen Molde staat Ajax derde in Groep A.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen PSV, dat woensdag op Russische bodem met 3-2 van CSKA Moskou verloor. 'De knop moet om. Gelukkig spelen we tegen PSV, dan weten we wat ons te wachten staat. Aan de motivatie zal het niet liggen', klonk het strijdlustig.