Ajacieden Traoré en Ziyech plaatsen zich voor Afrika Cup

Reacties

Burkina Faso heeft zich zondagavond geplaatst voor het toernooi om de Afrika Cup. Met Ajax-spits Bertrand Traoré in de basis werd er met 2-1 gewonnen van Botswana, waarmee Burkina Faso zich kroonde tot winnaar van Groep D.

Ajacieden Traoré en Ziyech plaatsen zich voor Afrika Cup

Traoré speelde bij Burkina Faso als nummer 10, maar kwam niet tot scoren. Prejuce Nakoulma en Banou Diawara maakten de doelpunten, Boitumelo Mafoko deed iets terug. Het duel werd ontsierd door drie rode kaarten. Lesego Galenamotlhale en Kabelo Dambe werden weggestuurd aan de zijde van Botswana, Steeve Yago haalde het einde niet namens Burkina Faso.

Ajax
Ook Hakim Ziyech (foto, links) zal Ajax halverwege januari enkele weken verlaten. De aanvallende middenvelder maakte donderdag zijn eerste doelpunt in een competitieve wedstrijd voor Marokko door een strafschop te benutten tegen Sao Tomé en Principe. Hij scoorde eerder ook al in een oefeninterland. Voor Marokko stond er niets meer op het spel, het land had zich eerder al geplaatst. Karim El Ahmadi kwam niet in actie bij Marokko, Oussama Tannane had een basisplaats. Het werd door een late goal van Aziz Bouhaddouz uiteindelijk 2-0.

Duels Ajax tijdens Afrika Cup
Datum Wedstrijd
Zondag 15 januari PEC Zwolle - Ajax
Zondag 22 januari FC Utrecht - Ajax
Zondag 29 januari Ajax - ADO Den Haag
Zondag 5 februari Roda JC Kerkrade - Ajax

Jordan Botaka (ex-Excelsior) heeft zich van zijn beste kant laten zien bij het reeds geplaatste DR Congo. De aanvaller viel twintig minuten voor tijd in tegen de Centrale Afrikaanse Republiek, maar stapte wel als Man van de Wedstrijd het veld af. Onder toeziend oog van ruim 80.000 toeschouwers was Botaka goed voor een assist en een doelpunt, waarmee hij een groot aandeel had in de 4-1 zege.

Togo
Tunesië plaatste zich eveneens voor de Afrikaanse eindronde. De Tunesiërs wonnen met 4-1 van Liberia, maar ook nummer twee Togo mocht juichen. Het land plaatst zich op doelsaldo als één van de twee beste nummers twee voor het toernooi om de Afrika Cup. De 5-0 zege op Djibouti bleek zondag van groot belang. Uganda versloeg Comoros met 1-0 en plaatste zich als allerbeste nummer twee eveneens voor de Afrikaanse variant van het EK.

Op 19 oktober wordt er in Gabon, waar het toernooi zal plaatsvinden, geloot voor de groepsfase. Op 14 januari begint de strijd om de Afrika Cup. Op 5 februari staat de finale op het programma. In de Eredivisie wordt er gedurende het toernooi gewoon gevoetbald, waardoor clubs hun Afrikaanse internationals even moeten missen in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.