Nigeria beëindigt aanhoudende soap met aanstelling Yusuf

Reacties

Na het afketsen van een deal met Paul Le Guen heeft de Nigeriaanse bond (NFF) besloten om interim-trainer Salisu Yusuf permanent aan te stellen als de nieuwe bondscoach van de nationale ploeg. Daarmee is een heuse soap ten einde gekomen.

Nigeria beëindigt aanhoudende soap met aanstelling Yusuf

Sinds Sunday Oliseh in februari besloot om al na een half jaar weer op te stappen wegens de volgens hem onwerkbare situatie, was de NFF op zoek geweest naar een opvolger voor de oud-Ajacied. Yusuf was al sinds april de tijdelijke vervanger, nadat oud-international Samson Siasia de honneurs ook al had waargenomen.

Begin deze week leek Le Guen de vacature te gaan vervullen, maar de 52-jarige Fransman weigerde akkoord te gaan met enkele voorwaarden. Zo wilde de voormalige bondscoach van Kameroen en Oman niet in Nigeria komen wonen en wilde hij zelf leden aan de technische staf toevoegen.

De bedoeling was dat Yusuf onder leiding van de de oud-speler van Paris Saint-Germain en Frankrijk zou aanblijven als hoofdcoach. Het uitvoerend comité heeft nu besloten dat de Nigeriaan zijn land als bondscoach naar het WK van 2018 moet leiden. De winnaar van de Afrika Cup in 2013 miste de laatste twee edities van dat toernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.