Le Guen weigert in Nigeria te wonen en ziet deal afketsen

Reacties

Paul Le Guen wordt toch niet technisch adviseur bij de nationale ploeg van Nigeria, zoals maandag nog werd aangekondigd door de voetbalbond NFF. De 52-jarige Fransman weigerde te voldoen aan enkele eisen van de NFF, waarop de federatie de stekker uit de onderhandelingen trok.

Le Guen weigert in Nigeria te wonen en ziet deal afketsen

'Tijdens de laatste ronde van de besprekingen bleek dat Le Guen niet wilde dat wij hem een doelstelling zouden opleggen', licht de NFF toe in een verklaring. 'Bovendien weigerde hij in Nigeria te wonen. Dat was een belangrijk punt voor het bestuur.'

Het was de bedoeling dat Le Guen als een soort supervisor zou fungeren, met Salisu Yusuf onder zich. De Nigeriaanse trainer was sinds april al interim-coach, nadat Onder 23-trainer Samson Siasia de honneurs van de opgestapte Sunday Oliseh had waargenomen tijdens de kwalificatieduels voor de strijd om de Afrika Cup met Egypte.

De NFF zit niet met de handen in het haar nu de komst van Le Guen is afgeketst. 'Er zijn genoeg gekwalificeerde personen die graag willen worden benoemd tot manager van onze nationale ploeg.' Nigeria richt zich vol op de kwalificatiereeks voor het WK 2018 nadat de Super Eagles zich niet plaatsten voor de strijd om de Afrika Cup in 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.