Nigeria vindt na vijf maanden opvolger voor Oliseh

Reacties

Vijf maanden na het vertrek van bondscoach Sunday Oliseh heeft de Nigeriaanse bond (NFF) eindelijk een oplossing gevonden voor de vacature bij de nationale ploeg. Paul Le Guen is aangetrokken als technisch adviseur.

Nigeria vindt na vijf maanden opvolger voor Oliseh

Le Guen zat na zijn vertrek bij Oman al ruim een half jaar zonder werkgever. De 52-jarige Fransman krijgt bij de Super Eagles assistentie van Salisu Yusuf. De Nigeriaanse trainer was sinds april al interim-coach, nadat Onder 23-trainer Samson Siasia de honneurs had waargenomen tijdens de kwalificatieduels met Egypte. Met Le Guen boven zich in een soort manager-rol blijft Yusuf werkzaam in de functie van hoofdcoach. Onder zijn leiding won Nigeria in mei de oefenduels van Luxemburg (3-1) en Mali (1-0).

Nigeria won in 2013 nog de Afrika Cup, maar de laatste jaren is het onrust troef bij de nationale ploeg. Stephen Keshi vertrok vorig jaar definitief, nadat de oud-international en het bondsbestuur al enkele keren met elkaar overhoop hadden gelegen. Vervolgens hield Oliseh het nog geen half jaar uit. De 41-jarige oud-Ajacied stapte in februari op. Er was volgens hem sprake van een onwerkbare situatie, omdat salarissen niet werden betaald en afspraken werden geschonden.

Het is aan Le Guen de taak alle neuzen in het Nigeriaanse kamp weer dezelfde kant op te krijgen. De oud-international van Frankrijk heeft als trainer ruime ervaring bij Stade Rennes, Olympique Lyon, Glasgow Rangers en Paris Saint-Germain en leidde in 2010 Kameroen naar het WK in Zuid-Afrika. Sinds 2011 was Le Guen al vier jaar werkzaam als bondscoach van Oman. Zijn taak is nu om Nigeria naar het WK 2018 te loodsen. De Afrika Cup van 2017 gaat net als de editie van 2015 aan het land voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.