Kaapverdië niet naar Afrika Cup, prachtige goal Iheanacho

Reacties

Kaapverdië is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de strijd om de Afrika Cup. Met de in Rotterdam geboren Garry Mendes Rodrigues (PAOK Saloniki) in de basis werd er met 0-1 verloren van Libië.

Kaapverdië niet naar Afrika Cup, prachtige goal Iheanacho

Door de nipte nederlaag is Kaapverdië als tweede geëindigd in Groep F. Alleen de twee beste nummers twee plaatsen zich voor de Afrika Cup en daar maakt Kaapverdië geen aanspraak meer op. Marokko, dat zondag speelt tegen Sao Tomé en Principe, is al zeker van de groepswinst.

Nigeria wist al eerder dat de Afrika Cup geen haalbare kaart meer was. Toch zorgde het land zaterdagavond voor een fraai moment tegen Tanzania. Manchester City-spits Kelechi Iheanacho (foto) zorgde met een prachtige knal van afstand voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Een goede opwarmer voor de goalgetter, want de kans is groot dat hij op 10 september in de derby tegen Manchester United in de basis start door de schorsing van Sergio Agüero.

In Ivoorkust was er wel reden tot juichen. De Ivorianen speelden met 1-1 gelijk tegen Sierra Leone en dat was voldoende om zich te plaatsen voor het toernooi om de Afrika Cup. De regerend Afrikaans kampioen, waar Wilfried Kanon de hele wedstrijd speelde, eindigt op zes punten uit vier duels, één puntje meer dan Sierra Leone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.