Advocaat: 'Van der Wiel kan op zoek naar andere club'

Reacties

Trainer Dick Advocaat heeft maandagavond na het gewonnen thuisduel met Gençlerbirligi (3-0) toegelicht waarom hij Gregory van der Wiel en Emmanuel Emenike uit de selectie van Fenerbahçe heeft gezet. Het duo kan wat hem betreft op zoek naar een nieuwe club.

Advocaat: 'Van der Wiel kan op zoek naar andere club'

Dat vertelde Advocaat op zijn persconferentie. 'Het is beter als Emenike en Van der Wiel een andere club zoeken. Dat lijkt mij het beste voor iedereen. Misschien kunnen ze het met een andere trainer wel, maar met mij niet meer.' De 69-jarige Hagenaar verwijderde het duo afgelopen weekend uit zijn selectie. Van der Wiel zou volgens doelman Volkan Demirel meer met zijn telefoon bezig zijn dan met het wel en wee van de Turkse club.

Advocaat onderschrijft op de website van Fenerbahçe dat het duo zich onmogelijk maakte. 'Als je naar een nieuwe club komt, weet je dat er een paar regels zijn. Die gelden voor iedereen die hier werkt: spelers, de technische staf en andere werknemers van de club. Wat de regels ook zijn, iedereen moet ze naleven. Maar zij dachten dat ze hun eigen regels konden maken. En dat gaat niet gebeuren'.

Fenerbahçe nam Van der Wiel afgelopen zomer nog met hoge verwachtingen over van Paris Saint-Germain. De 46-voudig Oranje-international begon het seizoen als bassispeler, maar speelde de laatste maanden door een blessure nauwelijks meer. Zijn contract loopt nog tot medio 2020. Emenike keerde afgelopen zomer terug van een verhuurperiode bij West Ham United en heeft nog een verbintenis van anderhalf jaar.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.