Advocaat ontroerd na stunt: 'Stond met tranen in mijn ogen'

Reacties

Dick Advocaat hield het niet droog nadat hij zich met Sunderland had verzekerd van handhaving in de Premier League. In Londen pakte zijn ploeg een punt bij Arsenal (0-0).

Advocaat ontroerd na stunt: 'Stond met tranen in mijn ogen'

'Ik ben enorm trots op deze groep', zegt een emotionele Advocaat na afloop tegenover BBC. 'De spelers hebben echt alles gegeven. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik met tranen in mijn ogen stond. Dit is fantastisch voor de club, zeker als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. De emoties na afloop waren enorm. Dit geeft een geweldig gevoel.'

Advocaat nam in maart het stokje over van Gustavo Poyet. Zijn eerste duel met West Ham United werd verloren met 1-0, maar in de daaropvolgende zeven wedstrijden pakte Sunderland twaalf punten, waardoor de club een speelronde voor het einde zeker is van handhaving.

Spannend
'De spelers hebben dit echt verdiend. Ook vandaag hebben ze het fantastisch gedaan. Natuurlijk was Arsenal de betere ploeg, maar wij kregen ook drie honderd procent kansen en organisatorisch stond het briljant', aldus Advocaat. 'Het was spannend tot en met de laatste seconde, maar het allerbelangrijkste was dat de ploeg steeds vertrouwen hield in een goed resultaat.'

Of Advocaat ook volgend seizoen voor de groep staat bij Sunderland, is op dit moment de grote vraag. 'Sunderland is een geweldige club met een prachtig stadion en een geweldige spelersgroep. Dat ik langer blijf is inderdaad mogelijk, maar daarover kan ik volgende week pas meer vertellen. Ik kan daar nu nog niet op antwoorden', zegt de Hagenaar tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.