Advocaat blijft in spanning na misstap Fenerbahçe

Reacties

Fenerbahçe heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt in de Turkse Süper Lig door gelijk te spelen tegen Trabzonspor: 1-1. Hierdoor kan concurrent Galatasaray maandag op gelijke hoogte komen met de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Advocaat blijft in spanning na misstap Fenerbahçe

Advocaat startte met Robin van Persie en Jeremain Lens in de basis. De geblesseerde Gregory van der Wiel was er nog altijd niet bij. Bij de openingstreffer was geen Nederlander direct betrokken. Rechtsback Hasan Ali Kaldirim probeerde het met zijn linkerbeen van afstand en verraste daarmee doelman Onur Kivrak. Het schot vloog tegen de lat, waarna Moussa Sow simpel raak kopte.

Na rust kreeg Fenerbahçe het moeilijker. Matús Bero snelde vanaf de flank naar binnen en waagde een poging. Zijn schot was buiten bereik van keeper Volkan Demirel en belandde via de binnenkant van de paal in het doel. Zo konden de mannen van Advocaat weer opnieuw beginnen, terwijl de bezoekers sterk aan de tweede helft waren begonnen. Het lukte Van Persie en consorten niet meer om de winnende de maken.

Doelpuntenmaker Moussa Sow van Fenerbahçe.
Doelpuntenmaker Moussa Sow van Fenerbahçe.

Fenerbahçe is al weken met Galatasaray in een hevige strijd verwikkeld om plaats drie in de Turkse Süper Lig. Fenerbahçe heeft nu drie punten meer, maar Galatasaray speelt komende maandag nog de een-na-laatste competitiewedstrijd tegen Alanyaspor. De ploeg kan dan op gelijke hoogte komen.

Normaal gesproken geeft zowel de derde als de vierde plaats recht op voorronde voor de Europa League. Maar wanneer nummer twee Istanbul Basaksehir de beker pakt, dan schuift het directe Europa League-ticket door naar de nummer drie. Istanbul Basaksehir heeft met de tweede plaats namelijk al een ticket voor de voorronde voor de Champions League in handen. De bekerfinale is aanstaande woensdag tegen Konyaspor. Fenerbahçe sluit het seizoen op 4 juni af met een bezoek aan Adanaspor, waarna Advocaat aansluit bij het Nederlands elftal in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

Istanbul Basaksehir - Adanaspor 2-1
Door de zege van Istanbul Basaksehir moet Besiktas zondag winnen om de Turkse titel te grijpen. Het gat tussen de twee clubs bedraagt maar één punt. Doka Madureira opende de score, maar kreeg vlak na de gelijkmaker van Cem Özdemir een rode kaart nadat hij een slaande beweging maakte. In de slotfase zorgde Stefano Napoleoni alsnog voor de zege. Als Istanbul Basaksehir puntenverlies had geleden, was een gelijkspel genoeg voor Besiktas. De koploper gaat op bezoek bij Gaziantepspor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.