Situatie Advocaat blijft onzeker door jacht Fener op derde plek

Reacties

Het is nog altijd onduidelijk of Dick Advocaat tot het einde van het seizoen op de bank zit bij Fenerbahçe. Het zal waarschijnlijk tot de laatste speeldag spannend blijven of de Turkse gigant zich direct of via een voorronde moet plaatsen voor Europa League-voetbal.

Situatie Advocaat blijft onzeker door jacht Fener op derde plek

Fenerbahçe is met Galatasaray in een hevige strijd verwikkeld om plaats drie in de Turkse Süper Lig. Met nog twee wedstrijden op het programma heeft Fener twee punten meer dan Cim Bom Bom. Normaal gesproken geeft zowel de derde als de vierde plaats recht op voorronde voor de Europa League. Maar wanneer nummer twee Istanbul Basaksehir de beker pakt, dan schuift het directe Europa League-ticket door naar de nummer drie. Istanbul Basaksehir heeft met de tweede plaats namelijk al voorronde voor de Champions League in handen. 

Onlangs werd Advocaat voor de derde keer in zijn loopbaan aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Oranje speelt op 31 mei een oefeninterland tegen Marokko. Op zondag 4 juni speelt het Nederlands elftal nog een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en vijf dagen later staat een kwalificatieduel met Luxemburg op het programma. Op 4 juni speelt Fenerbahçe het slotduel van het seizoen met hekkensluiter Adanaspor.

'Onder normale omstandigheden ben ik hier tot de laatste minuut', liet Advocaat weten op de clubwebsite na de overwinning op Gençlerbirligi (1-2). 'Maar als de president een andere beslissing neemt, is de situatie anders.'

Fener won het duel uiteindelijk na twee goals van Robin van Persie. 'We kwamen achter na een simpele goal', aldus de 69-jarige Hagenaar. 'We hebben de tweede helft gevochten en wisten uiteindelijk nog twee goals te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.