ADO moet Kanon afstaan voor Afrika Cup

Reacties

ADO moet het in de eerste competitieduels van 2015 stellen zonder Wilfried Kanon. De verdediger is door bondscoach Hervé Renard opgenomen in de 23-koppige selectie van Ivoorkust voor de Afrika Cup.

ADO moet Kanon afstaan voor Afrika Cup

Het toernooi heeft van 17 januari tot en met 8 februari plaats in Equatoriaal-Guinea, dat de organisatie overnam van Marokko. Ivoorkust maakt deel uit van Groep D met Guinee, Kameroen en Mali. Door de uitverkiezing mag Kanon hopen op zijn interlanddebuut. Ondanks dat hij al wel eerder geselecteerd werd, bleef zijn debuut nog uit.

Voor ADO speelde Kanon (op de foto na zijn vroege rode kaart tegen NAC Breda) in de eerste seizoenshelft veertien duels, allemaal als basisspeler. Alleen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen, tegen Feyenoord (0-1 verlies) en FC Twente (2-2), en tegen FC Dordrecht (2-0 zege) kwam hij niet in actie. Die laatste wedstrijd miste hij door een schorsing.

ADO neemt het na de herstart van de competitie op tegen SC Cambuur (17 januari), Go Ahead Eagles (25 januari), Feyenoord (1 februari), FC Twente (4 februari) en FC Dordrecht (7 februari).

Grote vedette van de Ivorianen is Yaya Touré. De middenvelder van Manchester City weet zich in de selectie verzekerd van het gezelschap van zijn voor Liverpool uitkomende broer Kolo, die aankondigde dat de duels op de Afrika Cup zijn laatste voor Ivoorkust zullen zijn. Ook Wilfried Bony (Swansea City), Gervinho (AS Roma), Salomon Kalou (Hertha BSC), Seydou Doumbia (CSKA Moskou) en Cheikh Tioté (Newcastle United) zijn van de partij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.