Fräser: 'Gaan zorgen dat Kanon snel wedstrijdfit is'

Reacties

ADO Den Haag kan vier maanden na zijn komst eindelijk een beroep doen op Wilfried Kanon (20). De Ivoriaan werd in september overgenomen van het Roemeense Corona Brasov, maar is pas sinds kort speelgerechtigd.

Fräser: 'Gaan zorgen dat Kanon snel wedstrijdfit is'

'Een frustrerende periode voor Wilfried en ADO', blikt assistent-trainer Henk Fräser terug met Voetbal International. 'Hij deed het uitstekend op trainingen, maar moest ieder weekend opnieuw toekijken. En dat terwijl we hem op bepaalde momenten keihard nodig hadden.'

De verdediger reisde op 27 december af naar Afrika voor zijn visum. In eerste instantie naar Ivoorkust voor zijn geboorteakte. Voor zijn visum moest Kanon opvallend genoeg naar Ghana. In Ivoorkust is geen Nederlandse ambassade gevestigd, waardoor Kanon zijn reis vervolgde naar Accra, de Ghanese hoofdstad. Daar kon hij uiteindelijk op 8 januari het benodigde visum afhalen.

Kort na zijn komst in Den Haag kwam een kleine hartafwijking aan het licht tijdens de medische keuring. ADO Den Haag wilde geen risico nemen en ging naar een tweede arts voor een second opinion, waar de twijfels over de vermeende hartproblemen werden weggenomen.

Nadat de medische staf eind november groen licht had gegeven tekende Kanon zijn contract tot medio 2015. De Residentieclub liet vervolgens weten dat de documenten op dat moment bij het ministerie van Buitenlandse Zaken lagen, of binnen zouden komen vanuit Roemenië en Ivoorkust. De verwachting was toen dat Kanon binnen afzienbare tijd in actie kon komen. Zover kwam het echter niet.

Kanon vertrok alsnog naar Afrika om zijn papierwinkel persoonlijk op orde te maken. Met succes. Kanon hoopt snel in actie te komen, maar het is de vraag of een debuut op korte termijn reëel is. De verdediger miste het trainingskamp in het Spaanse Estepona vanwege de perikelen rondom zijn werkvergunning, terwijl hij zijn laatste wedstrijd afgelopen zomer speelde.

'Hij mist wedstrijdritme, maar zit toch bij de groep voor het duel van zondag met NEC', zegt Fräser. 'We gaan er nu voor zorgen dat Kanon snel wedstrijdfit is. Hij zal de komende periode veel spelen met de beloften en in oefenwedstrijden met het eerste.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.