Achilles pakt eerste punt in profvoetbal, hattrick Mühren

Achilles '29 heeft de eerste minuten in de Jupiler League erop zitten. Thuis tegen FC Emmen pakte de ploeg uit Groesbeek een punt. FC Volendam won de seizoenopening van Almere City FC.

FC Emmen - Achilles '29 2-2Freek Thoone was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt ooit voor Achilles '29 op professioneel niveau. De aanvaller maakte na zeventien minuten de openingstreffer. Heel lang kon Achilles '29 niet genieten van de voorsprong, toen Alexander Bannink twee minuten later de stand alweer gelijk trok in Emmen (1-1).

Na rust greep Achilles echter weer brutaal de voorsprong. Met nog een kwartier te gaan zorgde Frank Hol voor 1-2, op aangeven van Thijs Hendriks. Een overwinning zat er echter niet in voor de Groesbekers. In de laatste minuut pakte Emmen alsnog een punt toen Wout Weghorst voor de 2-2 eindstand zorgde.

Almere City FC - FC Volendam 2-3In een doelpuntrijk duel had FC Volendam duidelijk moeite met Almere City FC. Het was te danken aan Robert Mühren dat de Noord-Hollanders met de overwinning aan de haal gingen. Hij zorgde na een klein half uur voor de 0-1, waarop Almere al snel weer op gelijke hoogte kwam dankzij Tim Receveur. Vlak na rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen Fabian Serrarens toesloeg.

Daarna was het echter de beurt aan Mühren. De Volendammer maakte na een klein uur de gelijkmaker (2-2). Toen Receveur even later zijn tweede gele kaart pakte en Almere verder moest met tien man ging FC Volendam vol voor de overwinning. Die werd uiteindelijk bezegeld door Mühren met zijn derde treffer van de avond.