Abbiati stopt na vijftien seizoenen in shirt van AC Milan

Reacties

Christian Abbiati zwaait komende zaterdag af als professioneel doelman. De 38-jarige goalie van AC Milan neemt na 380 wedstrijden in dienst van de Rossoneri afscheid na het Serie A-duel met AS Roma (aftrap 20.45 uur).

Abbiati stopt na vijftien seizoenen in shirt van AC Milan

AC Milan pikte de toen twintigjarige goalie in de zomer van 1998 op bij Calcio Monza. De viervoudig Italiaans international zou in totaal in 380 wedstrijden actief zijn voor de Rossoneri, maar was er niet altijd onomstreden.

Zo werd hij tussen 2005 en 2008 drie keer verhuurd, aan achtereenvolgens Juventus, Torino en Atlético Madrid. In de jaren daarna werd er steeds minder vaak een beroep op hem gedaan in San Siro: van 28 wedstrijden in de Serie A in het eerste seizoen na zijn terugkeer uit Madrid, naar slechts één competitieoptreden in het huidige seizoen.

De clubleiding van AC Milan lijkt door het vertrek van Abbiati nu komende zomer op zoek te moeten naar twee nieuwe keepers. Diego López gaf namelijk eerder al te kennen de club te willen verlaten tijdens de eerstvolgende transferwindow, uit onvrede over zijn reserverol achter de zeventienjarige Gianluigi Donnarumma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.