Aanvallerstekort dreigt voor Ajax door blessure Bojan

Reacties

Door het uitvallen van Bojan Krkic met een knieblessure zit Ajax-trainer Frank de Boer mogelijk met een probleem in zijn voorhoede. Maandag wordt de huurling van Barcelona onderzocht, waarna de ernst van zijn kwetsuur moet blijken.

Aanvallerstekort dreigt voor Ajax door blessure Bojan

De 23-jarige Spanjaard viel al in de 38ste minuut geblesseerd uit tijdens het uitduel met Feyenoord (2-1 winst). Zijn vervanger Kolbeinn Sigthórsson deed het niet onverdienstelijk als linksbuiten en kwam tot scoren. Toch zou De Boer niet blij zijn als hij met Bojan na Viktor Fischer en Lasse Schöne nog een aanvaller moet missen.

De negentienjarige Kishna is veelbelovend begonnen, maar verder kan De Boer uit weinig smaken kiezen op de vleugels. Lesly de Sa, Lucas Andersen en de op het tweede plan geraakte Tobias Sana behoren tot de opties voor de Ajax-trainer. Mogelijk komt de oplossing voor De Boer uit Jong Ajax, waar de negentienjarige Serviër Dejan Meleg in de laatste vijf wedstrijden vier keer scoorde en vier assists gaf. Hij is op alle posities voorin inzetbaar.

Volgende week zondag wacht voor Ajax de volgende de wedstrijd in de Eredivisie. Dan ontvangen de Amsterdammers promovendus SC Cambuur. Mogelijk is Schöne, die geblesseerd is aan zijn enkel, op tijd hersteld voor dat duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.