Aanklager legt kritiek Lodeweges op Blom onder de loep

Reacties

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar Dwight Lodeweges. De SC Heerenveen-trainer hekelde na afloop van het uitduel met Ajax het optreden van scheidsrechter Kevin Blom.

Aanklager legt kritiek Lodeweges op Blom onder de loep

De aanklager onderzoekt of de uitspraken van Lodeweges in strijd zijn met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal en heeft hem in dat kader om een verklaring gevraagd. Lodeweges heeft tot donderdag 12.00 uur de tijd om te reageren.

Lodeweges was het zaterdag niet eens met het besluit van Blom om doelpuntenmaker Luciano Slagveer met twee gele kaarten van het veld te sturen en liet dat in woord en gebaar merken. De Goudse arbiter stuurde de in Canada geboren Nederlander daarop naar de tribune, wat hem maandag al op één wedstrijd schorsing kwam te staan.

Mogelijk hangt Lodeweges dus nog een aanvullende strafmaatregel boven het hoofd. De 57-jarige oefenmeester nam na afloop uitgebreid de tijd om kritiek te leveren op Blom, die volgens hem het voordeel van de twijfel gaf aan Ajax. 'Ik liep langs de zijlijn, ben het veld niet in geweest en zei: dat is nou het voordeel van die topploegen, ze krijgen het voordeel van de twijfelWij krijgen dat nooit', aldus Lodeweges, die ook het wél geven van een strafschop aan Ajax en niet aan SC Heerenveen mee liet wegen in zijn kritiek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.