Portugal

FC Porto - Benfica

Benfica verkeert in uitstekende vorm in de Primeira Liga en was op weg naar een reeks van 22 ongeslagen wedstrijden. Met de uitwedstrijd tegen Porto is er een einde gekomen aan deze reeks nadat Porto wint met 5-0. Er werd een vroege voorsprong genomen door Porto na een doelpunt van Wenderson Rodrigues do Nascimento Galeno na 20 minuten. Rodrigues do Nascimento Galeno bracht in de 44ste minuut Porto op 2-0, met een assist van Francisco Evanilson de Lima Barbosa. Wendell Nascimento Borges voerde in de 55ste minuut de voorsprong op voor Porto. Eduardo Gabriel Aquino Cossa vergrootte de voorsprong in de 75ste minuut na een assist van Nico González. De thuisploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Danny Namaso scoorde, op aangeven van Jorge Sánchez, in de 90ste minuut. Porto heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Benfica drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Porto speelt zijn volgende duel uit tegen Portimonense. De teams staan op vrijdag 8 maart om 19.45 uur tegenover elkaar. Benfica neemt het zondag 10 maart om 21.30 uur thuis op tegen Estoril.