Zwitsers richten pijlen op Gözübüyük: 'Overduidelijk verkeerd beslist'

Reacties

Zwitserland verloor donderdag ook de derde wedstrijd in de Nations League. Na afloop ging het niet alleen over de nederlaag tegen Spanje, maar ook over enkele momenten waarbij scheidsrechter Serdar Gözübüyük een hoofdrol speelde.

Zwitsers richten pijlen op Gözübüyük: 'Overduidelijk verkeerd beslist'
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
0 - 1
Spanje
Spanje

Na het laatste fluitsignaal verzamelden de spelers van Zwitserland zich bij de Nederlandse arbiter. In hun ogen floot hij te vroeg af en had de thuisploeg nog een corner mogen nemen. Daar wilde Gözübüyük niet aan.

Dat gold ook bij twee andere momenten. Zo vroegen de Zwitsers in de zevende minuut om een strafschop vanwege een vermeende handsbal van Pau Torres. Bij de goal van Spanje zou Pablo Sarabia buitenspel hebben gestaan. Beide keren beslisten Gözübüyük en VAR Danny Makkelie niet in het voordeel van Zwitserland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat de nieuwe goaltune van Zwitserland nog niet is gebruikt, is mede te danken aan de scheidsrechter en zijn VAR-collega's', richtte de krant 20 Minuten de pijlen op Gözübüyük, die een 'flopscheids' werd genoemd. 'Op de beelden is te zien dat Pau Torres de bal met zijn hand raakt, maar er werd niet voor gefloten. Zelfs niet nadat de VAR er naar had gekeken. Een overduidelijk verkeerde beslissing.'

De collega's van Blick waren het eens met die lezing. 'Zwitserland is hier een penalty ontnomen. Breel Embolo klaagde over de handsbal, maar de scheidsrechter liet doorspelen en de VAR greep ook niet in.' De website Sport zag ook het buitenspelmoment van Sarabia. 'Maar zijn teen stond blijkbaar niet officieel buitenspel', treurde men daar.

Televisiezender SRF zag dat Gözübüyük onbedoeld in de schijnwerpers kwam te staan. 'In het begin van de wedstrijd ging het vooral over de scheidsrechter. Maar uit zijn fluit volgde geen geluid bij de vermeende handsbal, terwijl de Nederlander een paar minuten later de voorsprong van Spanje bevestigde na beraad met de VAR.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Zwitserland
Meer over Zwitserland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.