Zweden tankt vertrouwen voor EK met simpele zege op Wales

In de laatste oefenwedstrijd op weg naar het EK heeft Zweden eenvoudig afgerekend met Wales, waar sterspeler Gareth Bale slechts als invaller binnen de lijnen kwam: 3-0.

In tegenstelling tot Wales, waar Bale rust kreeg, begon Zweden wél met zijn smaakmaker: Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige spits toonde op slag van rust zijn waarde door de assist te geven op de 1-0 van Emil Forsberg. Zweden nam in de tweede helft verder afstand via Mikael Lustig, die een hoekschop in derde instantie tot doelpunt promoveerde.

Voor de Zweedse bondscoach Erik Hamrén was deze comfortabele voorsprong aanleiding om Ibrahimovic na een uur van het veld te halen. Niet veel later kwam Bale juist binnen de lijnen, maar ook hij kon de eer niet redden voor Wales. Invaller John Guidetti maakte de overwinning voor de thuisploeg zelfs nog wat overtuigender met zijn eerste interlandgoal.

Met de 3-0 zege tankt Zweden vertrouwen voor het EK, waar het in Poule E gekoppeld is aan België, Italië en Ierland. Wales neemt het op tegen Slowakije, Engeland en Rusland.