Ronaldo moest Engelsen voorbereiden op spelen tegen Bale

Reacties

Veel coaches zouden er niet rouwig om zijn als Cristiano Ronaldo niet meespeelt bij de tegenstander, maar bondscoach Roy Hodgson ziet de Portugees donderdagavond liever binnen de lijnen tegen zijn Engels elftal. Het oefenduel met Portugal is voor Engeland de generale repetitie voor het EK.

Ronaldo moest Engelsen voorbereiden op spelen tegen Bale

Ronaldo laat de vriendschappelijke interland passeren amper een week na het winnen van de Champions League met Real Madrid. Balen voor Engeland, zegt Hodgson tegen ITV. 'Om eerlijk te zijn was een van de redenen waarom we graag tegen Portugal wilden spelen, dat we dan Cristiano onschadelijk moesten maken. Een erg speciale speler, een speler met exceptionele kwaliteiten.'

In Groep B treft Engeland naast Slowakije en Rusland ook het Wales van sterspeler Gareth Bale. Volgens Hodgson is de Welshman te vergelijken met zijn Real Madrid-ploeggenoot. 'De invloed van Ronaldo is groot, zowel bij zijn club als land. Dat is ook zo met Bale. Daar hielden we rekening mee bij onze keuze voor Portugal als oefenpartner.'

De Engelsen wonnen hun laatste twee oefenwedstrijden. Australië en Turkije werden beide met 2-1 verslagen. De laatste nederlaag van Hodgson en co dateert van 29 maart, toen het Nederlands elftal te sterk was.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.