Zwakke reeks Excelsior in duels buiten Rotterdam

Reacties

● SC Heerenveen-Excelsior stond vijf keer eerder op het programma. De Friezen wonnen vier keer, de Rotterdammers slechts eenmaal.

Zwakke reeks Excelsior in duels buiten Rotterdam

● Heerenveen speelt voor het eerst sinds maart 2001 twee thuisduels op rij tegen een gepromoveerd team. Destijds pakte de ploeg vier punten (FC Groningen 0-0, RBC Roosendaal 2-0).

● Yanic Wildschut is de enige Heerenveen-speler die ooit een Eredivisie-doelpunt maakte tegen Excelsior, in dienst van VVV-Venlo in 2011/12.

● In de laatste drie confrontaties tussen deze twee clubs in het Abe Lenstra Stadion werd minimaal vijf keer gescoord.

● SC Heerenveen is op dit moment de enige Eredivisie-ploeg zonder een doelpuntenmaker in de selectie. Smaakmaker Hakim Ziyech, goed voor twee goals, tekende afgelopen maandag voor FC Twente.

● Doke Schmidt en Pele van Anholt zijn de enige spelers die ook speelden in de laatste editie van Heerenveen–Excelsior (4-2, maart 2012).

● SC Heerenveen wist dit kalenderjaar al vier keer de nul te houden in eigen stadion, iets dat in 2013 maar één keer lukte.

● Mark Uth maakte op 4 februari 2014 (in dienst van Heracles, twee goals tegen ADO) voor het laatst een Eredivisie-doelpunt; sindsdien staat hij al 1.035 speelminuten droog.

● Vier van de laatste vijf trainers van SC Heerenveen wisten hun eerste twee competitiewedstrijden niet te winnen.

● Excelsior won de laatste achttien uitduels in de Eredivisie niet (G5, V13).

● De Rotterdammers incasseerden in de laatste zeven Eredivisie-duels met SC Heerenveen (thuis en uit) steeds minimaal twee doelpunten (25 in totaal).

● Excelsior kreeg in de laatste drie Eredivisie-wedstrijden steeds een strafschop mee (alle benut).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.