Zulte verrast bij Austria, Espanyol pakt Praag

SV Zulte Waregem verraste met een afgetekende zege op Austria Wien. Espanyol won eveneens op vreemde bodem en rekende af met Sparta Praag, in de poule waarin ook Ajax uitkomt.

Austria Wien-SV Zulte Waregem 1-4
Austria scoorde nog wel als eerste, maar de Oostenrijkse kampioen zakte daarna ver weg. Lasnik tekende voor de 1-0 omdat zijn schot van richting werd veranderd en doelman Geert De Vlieger zodoende kansloos was.

Zulte groeide in de wedstrijd, maakte op slag van rust via een individuele actie van Tim Matthijs, die keeper Szabolcs Safar omspeelde en de bal in het doel prikte. Het was sowieso de avond van Matthijs, die in de tweede helft beheerst de 1-2 en 1-3 achter Safar mikte. En in de laatste minuut maakte Wouter Vandendriessche de Belgische feestvreugde compleet door de 1-4 te maken.

Sparta Praag-Espanyol 0-2
Espanyol won eveneens buitenshuis. Na een kwartier kwam de ploeg van coach Ernesto Valverde op voorsprong. Luis García (foto) benutte een strafschop, nadat hijzelf door Michal Kadlec onderuit was gehaald. Via de counter bleven de Catalanen het gevaarlijkst. Dat leverde in de 85ste minuut de beslissing op via Albert Riera, die vanaf de rand van de zestien de 2-0 maakte.