Zuid-Afrika heeft na remise hulp van Senegal nodig

Senegal heeft een plaats in de knock-outfase van de Afrika Cup voor het grijpen na het gelijkspel tegen Zuid-Afrika, dat daardoor afhankelijk is geworden van Senegal.

Na een weinig verheffende eerste helft was het na rust wel heel snel raak. Na 62 seconden zette Oupa Manyisa Zuid-Afrika op een voorsprong. Senegal, dat de eerste wedstrijd in extremis had gewonnen van Ghana (2-1), zag de jacht op de gelijkmaker na een uur succes hebben.

Waar een treffer van Southampton-aanvaller Sadio Mané werd afgekeurd, daar sloeg Kara Mbodji met een kopbal wel toe. Het bleek goed voor een punt, waarmee Senegal na twee duels met vier punten aan de leiding gaat in Groep C voor Ghana en Algerije.

Zuid-Afrika staat met één punt laatste in Groep C, maar kan zich nog kwalificeren. Een zege op Ghana én een overwinning van Senegal op Algerije brengt Bafana Bafana in de volgende ronde.