Zouma baalt van ophef over Diego Costa

Reacties

Kurt Zouma heeft geschrokken gereageerd op de ophef die ontstond nadat hij ploeggenoot Diego Costa onbedoeld van valsspelen beschuldigde. De twintigjarige verdediger van Chelsea reageerde zaterdag na afloop van de 2-0 zege op Arsenal op de negatieve rol van de Spaanse international.

Zouma baalt van ophef over Diego Costa

Costa provoceerde in dat duel immers Arsenal-verdediger Gabriel dusdanig dat hij bij een opstootje na een gele kaart een directe rode kaart kreeg. Na afloop begeleidde de twintigjarige Zouma die actie met de volgende woorden: 'Hij is nu eenmaal een speler die ervan houdt om vals te spelen en zijn tegenstanders uit het spel te halen', aldus de Franse verdediger.

Maandag kwam hij daar via Twitter op terug. 'Mijn excuses voor de verwarring. Engels is niet mijn moedertaal. Het was niet mijn bedoeling om iemand te beschuldigen van valsspelen', aldus de overduidelijk van de ophef geschrokken Zouma. 'Diego Costa is een speler die continu druk op zijn tegenstanders legt en iemand waar ik veel respect voor heb.'

Aan de BBC liet een woordvoerder van Chelsea ook al weten dat een en ander op een misverstand berust. 'Het is niet eerlijk om de woorden van een jonge speler die niet in zijn moedertaal spreekt na de wedstrijd direct letterlijk te vertalen. Hij is flink geschrokken en ontdaan van het feit dat zijn woorden zijn gebruikt om een ploeggenoot en vriend aan te vallen.'

In Engeland was het gedrag van Costa immers koren op de molen van de pers. De spits raakte in het verleden al regelmatig betrokken bij opstootjes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.