Chelsea knokt zich tegen Arsenal naar broodnodige zege

Dankzij een rake kopbal van Kurt Zouma (foto boven) en een van richting veranderd schot heeft Chelsea thuis tegen Arsenal zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Premier League (2-0). De bezoekers eindigden de eerste helft al met tien man.

Dat kwam omdat Gabriel Paulista zich op slag van rust uit de tent liet lokken door Diego Costa, die zelf ontsnapte nadat hij Laurent Koscielny twee tikken in het gezicht had gegeven. Gabriel kreeg het daarna aan de stok met Diego Costa en in eerste instantie kregen beide kemphanen een gele kaart van Mike Dean. Toen de Arsenal-verdediger daarna nog een natrappende beweging maakte, besloot de scheidsrechter een directe rode kaart te geven.

Gabriel Paulista moet worden tegengehouden na zijn rode kaart.

Het was het hoogtepunt van het eerste bedrijf. De wedstrijd stond vooraf voor een groot deel in het teken van de terugkeer van Petr Cech op Stamford Bridge. Afgelopen transferperiode ging de doelman na elf seizoenen Chelsea naar Arsenal. Cech had een basisplaats bij de bezoekers, terwijl bij de thuisclub Pedro verrassend startte. José Mourinho liet eerder weten dat een dijbeenblessure hem aan de kant zou houden. De manager van Chelsea besloot verder om John Terry op de bank te laten beginnen en Zouma in zijn plaats te laten spelen.

Beide clubs hielden elkaar lang in evenwicht, al kreeg Chelsea naarmate de eerste helft vorderde steeds meer controle. Grote kansen leverde dat echter niet op. Maar met elf tegen tien was het snel raak. In de 53ste minuut kopte Zouma na een goede loopactie binnen uit een vrije trap van Cesc Fabregas. Arsenal was niet bij machte om de achterstand goed te maken. Al helemaal niet toen de ploeg van manager Arsène Wenger met negen man verder moest door de tweede gele kaart voor Santi Cazorla.

Het werd kort voor tijd zelfs nog 2-0 door een van richting veranderd schot van Eden Hazard, waardoor Chelsea nu zeven punten heeft uit zes duels en daarmee de elfde plek bezet in de Premier League. Arsenal blijft met tien punten steken op de vierde plaats. Voor Mourinho was het de achtste overwinning in een rechtstreeks duel met Wenger. Slechts één keer verloor hij, terwijl zes wedstrijden eindigden in een gelijkspel.