VI Live: terugblik op historische zaterdag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Blik hieronder terug op deze historische zaterdag, waarop Manchester City zijn eerste competitienederlaag leed en Eredivisie-koploper Heracles Almelo een fraaie overwinning boekte op regerend landskampioen PSV.

23.50 uur: EINDSTAND REAL SOCIEDAD - ESPANYOL 2-3
Thuisploeg Real Sociedad was - bij een 1-0 voorsprong - met tien man komen te staan na een directe rode kaart van Geronimo Rulli. Espanyol buitte dat voordeeltje uit met treffers van Gerard Moreno en Enzo Roco, maar in de 87ste minuut tekende Jonathas verrassend genoeg nog voor de gelijkmaker. In extremis profiteerden de bezoekers alsnog van de overtalsituatie via Hernan Perez en ging Espanyol er alsnog met de zege vandoor.

22.45 uur: EINDSTAND AC MILAN - PALERMO 3-2
Het late doelpunt van Carlos Bacca is genoeg voor AC Milan om met 3-2 te winnen van Palermo.

22.35 uur: EINDSTAND WILLEM II - FC UTRECHT 3-1
Lucas Andersen wijst Willem II de weg tegen FC Utrecht. Hij geeft bij zijn basisdebuut twee assists en zo heeft de Ajax-huurling een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning op FC Utrecht.

22.28 uur: MILAN ONTSNAPT
AC Milan lijkt toch te ontsnappen aan puntenverlies. Het is Carlos Bacca die de 3-2 binnenkopt.

22.24 uur: GLANSROL HILJEMARK
Oscar Hiljemark (ex-PSV) is in bloedvorm bij Palermo. Hij schuift in San Siro op aangeven van Alberto Gilardino de 2-2 binnen. In de eerste helft had Hiljemark ook al gescoord, evenals vorige week tegen Carpi.

22.19 uur: EINDSTAND EIBAR - ATLÉTICO MADRID 0-2
Ángel Correa en Fernando Torres helpen Atlético Madrid langs Eibar.

22.12 uur: DOELPUNT WILLEM II
Robbie Haemhouts schuift de 3-1 binnen, het lijkt gespeeld in Tilburg. Willem II gaat tegen FC Utrecht zijn eerste competitiezege van het seizoen boeken.

21.55 uur: DOELPUNT WILLEM II
Frank van der Struijk zet Willem II weer op voorsprong. Het is 2-1 voor de Tilburgers tegen FC Utrecht.

21.49 uur: DOELPUNT UTRECHT
Op aangeven van Willem Janssen maakt Nacer Barazite gelijk in Tilburg. De spits van FC Utrecht vindt een gaatje in de korte hoek. Willem II - FC Utrecht is 1-1

21.41 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - ADO DEN HAAG 2-1
PEC Zwolle komt terug na een achterstand en is nu tweede op de ranglijst.

21.37 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO - PSV 2-1
Voor het eerst sinds 1964 (!) staat Heracles Almelo bovenaan in de Eredivisie!

21.32 uur: RUSTSTAND WILLEM II - FC UTRECHT 1-0
Het ziet er niet goed uit voor Utrecht. 1-0 achter en rood voor topscorer Sébastien Haller.

21.32 uur: RUSTSTAND AC MILAN - PALERMO 2-1

21.26 uur: ROOD
Sébastien Haller krijgt rood wegens natrappen. FC Utrecht tegen Willem II verder met tien.

21.25 uur: DOELPUNT PEC ZWOLLE
Lars Veldwijk draait zich handig vrij en zet PEC Zwolle op voorsprong (2-1).

21.17 uur: RUSTSTAND EIBAR - ATLÉTICO MADRID 0-0

21.14 uur: DOELPUNT PEC ZWOLLE
Sheraldo Becker maakt 1-1 in Zwolle. De buitenspeler krijgt de bal op de rechterflank en besluit in een keer te schieten. PEC - ADO is 1-1.

21.09 uur: DOELPUNT WILLEM II
Nog geen minuut nadat FC Utrecht een penalty heeft geclaimd, werkt Erik Falkenburg aan de overkant de bal achter Robbin Ruiter. Met zijn rug, zo lijkt het. In elk geval: Willem II - FC Utrecht 1-0.

20.46 uur: NARSINGH GEWISSELD
PSV is zonder Luciano Narsingh gestart aan de tweede helft. Hij is afgelost door Jürgen Locadia.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN - PALERMO
Met drie punten uit de eerste drie competitiewedstrijden kent AC Milan nog geen geweldige seizoenstart. Tegen Palermo hoopt hoofdtrainer Sinisa Mihajlovic de tweede driepunter te mogen verwelkomen. Dat doen de Milanezen zonder Nigel de Jong. De middenvelder begint op de bank.

20.45 uur: AFTRAP WILLEM II - FC UTRECHT
Willem II jaagt nog altijd op zijn eerste zege in de Eredicisie dit seizoen. FC Utrecht schuift bij winst door richting de subtop.

De opstellingen
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens, Peters, Koppers; Ojo, Haemhouts, Wuytens; Van der Velden, Falkenburg, Andersen.
FC Utrecht: Ruiter; Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Strieder Nganioni; Janssen, Ayoub, Ramselaar; Barazite, Haller.

20.35 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - ADO DEN HAAG 0-1
ADO Den Haag leidt na 45 minuten bij PEC Zwolle, dat ook een paar gevaarlijk is geweest.

20.32 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO - PSV 2-1
Heracles Almelo slaat vlak voor rust genadeloos toe. Thomas Bruns krijgt de bal voor zijn voeten en schiet raak in de verre hoek: 2-1. Direct daarna is het rust. PSV heeft dus wat te repareren.

20.30 uur: AFTRAP EIBAR - ATLETICO MADRID

20.26 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - WEST HAM UNITED 1-2

20.24 uur: ANTWOORD VAN HERACLES
De bal komt met enig fortuin voor zijn voeten, en dat brengt Mark-Jan Fledderus op het idee maar uit te halen. En hoe. De bal vliegt in de verre bovenhoek en dus staat heracles naast PSV.

20.23 uur: ADO OP VOORSPRONG
Mike Havenaar zet ADO Den Haag in Zwolle op voorsprong met een bekeken schot. Gaat PEC de eerste nederlaag van het seizoen lijden?

20.19 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - FC TWENTE 0-0
Het blijft 0-0 in Leeuwarden en met dat resultaat schieten SC Cambuur en FC Twente niet veel op.

20.05 uur: EINDSTAND VALENCIA - REAL BETIS 0-0
Real Betis sleept een punt uit het vuur in het uitduel met Valencia. Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel bleven op de bank.

19.57 uur: PAAL REDT PSV
Daar is bijna de snelle 1-1 van Heracles Almelo. Jeroen Zoet heeft een vrije trap van Oussama Tannane niet klemvast en uit de rebound raakt Wout Weghorst de paal.

19.47 uur: BLIKSEMSTART PSV
Luuk de Jong kopt PSV op een 1-0 voorsprong uit een vrije trap van Maxime Lestienne. Dat mag Heracles Almelo-doelman Bram Castro zich aanrekenen, want hij tast in het luchtledige.

19.47 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - ADO DEN HAAG
PEC Zwolle gaat met Queensy Menig proberen de ongeslagen status te behouden. De aanvaller, die goalgetter Lars Veldwijk in stelling moet brengen, komt in de plaats van Wouter Marinus. Bij ADO Den Haag keert Roland Alberg terug in de basis, terwijl Thomas Kristensen op de bank moet plaatsnemen.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum; Dekker, Bouy; Becker, Thomas, Menig; Veldwijk.
ADO Den Haag: Hansen; Ebuehi, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Alberg, Malone, Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan.

19.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – PSV
Heracles Almelo speelt de vijfhonderdste Eredivisie-wedstrijd in de clubhistorie. Kunnen de Tukkers winnen van PSV en zo de koppositie grijpen?

19.20 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - WEST HAM UNITED 1-2
West Ham United lijkt opnieuw te gaan stunten in een lastige uitwedstrijd, maar door de aansluitingstreffer van Kevin De Bruyne mag Manchester City nog hoop koesteren op een goed resultaat.

19.17 uur: GOAL DE BRUYNE
Daar is het eerste doelpunt van Kevin De Bruyne voor Manchester City! Hij knalt raak vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-2.

19.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - FC TWENTE
Geen treffers nog in Leeuwarden. Martijn Barto was er met een schot over nog het dichtst bij namens de thuisclub.

19.03 uur: RUSTSTAND VALENCIA - REAL BETIS 0-0
Bij rust nog geen doelpunten in Mestalla.

19.02 uur: TWEEDE KLAP VOOR CITY
Diafra Sakho vergroot de problemen van Manchester City. De spits zet West Ham United na 32 minuten van dichtbij op 0-2.

18.40 uur: MAHER VERVANGT GUARDADO
Adam Maher is de vervanger van Andrés Guardado in het duel met Heracles Almelo. Hij krijgt de voorkeur boven Stijn Schaars.

De opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Maher; Narsingh, De Jong, Lestienne.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bel Hassani, Bruns, Pelupessy; Tannane, Weghorst, Darri.

18.36 uur: EERSTE TEGENDOELPUNT MANCHESTER CITY
In de zesde minuut van het duel met West Ham United moet Manchester City-doelman Joe Hart voor het eerst dit seizoen een tegentreffer toestaan. Victor Moses is trefzeker met een schot van afstand, dat bij de rechterpaal binnen gaat.

18.30 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - WEST HAM UNITED
West Ham United won al op bezoek bij Arsenal en Liverpool. Maar nu gaan de Londenaren op bezoek bij de lijstaanvoerder, die nog geen punt verloren en nog geen doelpunt geslikt heeft.

18.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – FC TWENTE
De nummer zeventien tegen de nummer zestien in de Eredivisie. Klimt een van beide ploegen vanavond uit het dal?

SC Cambuur: Zeinstra; Anderson, Dammers, Peersman, Vytas; Overgoor, Byrne, Barto; Narsingh, Berisha, Rosheuvel.
FC Twente: Drommel; Ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede, Olaitan, Cabral.

18.19 uur: RUSTSTAND REIMS - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0

18.15 uur: AFTRAP VALENCIA - REAL BETIS
Real Betis begint met Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel op de bank aan het uitduel met Valencia.

17.56 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Het doelpunt van Daryl Janmaat was niet voldoende voor Newcastle United om een punt uit het vuur te slepen tegen Watford. Zo blijft Newcastle onderaan staan met het Sunderland van manager Dick Advocaat. Leicester City knokte zich terug van een 2-0 achterstand en speelde met 2-2 gelijk tegen Stoke City.

De eindstanden:
AFC Bournemouth – Sunderland 2-0
Aston Villa – West Bromwich Albion 0-1
Newcastle United – Watford 1-2
Stoke City – Leicester City 2-2
Swansea City – Everton 0-0

LANDGENOTEN: Er was vandaag succes voor de Nederlandse managers in Engeland. Zo is Jimmy Floyd Hasselbaink met Burton Albion koploper in de League One. Burton won vandaag met 1-0 van Swindon Town. Ook Brentford-manager Marinus Dijkhuizen boekte een zege. Zijn Brentford was met 2-1 te sterk voor Preston North End. Elvis Manu maakte als invaller zijn debuut voor Brighton & Hove Albion in het uitduel met Wolverhampton Wanderers, dat in 0-0 eindigde.

17.49 uur: EINDSTAND REAL MADRID - GRANADA 1-0
Real Madrid wint dankzij de goal van Karim Benzema van Granada.

17.30 uur: AFTRAP REIMS - PARIS SAINT-GERMAIN
Met Gregory van der Wiel in de basis is Paris Saint-Germain gestart aan het uitduel met Reims.

17.20 uur: OPNIEUW DOST
Twee minuten voor het laatste fluitsignaal slaat invaller Bas Dost opnieuw toe. Dit keer is hij vanaf elf meter trefzeker en bezorgt hij VfL Wolfsburg de 2-0 overwinning tegen Hertha BSC.

17.19 uur: DOELPUNT JANMAAT
Daryl Janmaat brengt Newcastle United terug in de wedstrijd tegen Stoke City (1-2). Nog een halfuurtje op St. James' Park.

17.10 uur: GOAL BENZEMA
Real Madrid komt op een 1-0 voorsprong tegen Granada. Karim Benzema kopt een voorzet van Isco binnen.

17.06 uur: DOST SCOORT
Bas Dost begon op de reservebank bij VfL Wolfsburg, maar is als invaller goud waard. Met een intikker zet hij zijn team op een 1-0 voorsprong tegen Hertha BSC.

16.50 uur: RODE BINNEN MINUUT TWEE KEER BELANGRIJK
Sebastian Rode helpt Bayern München binnen twee minuten aan een 3-0 voorsprong. In de 62e minuut verzorgt hij de assist bij de eerste competitietreffer van Kingsley Coman, daarna tikt de middenvelder na een één-tweetje met de paal zelf de derde treffer binnen.

16.50 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - GRANADA 0-0
Nog geen feest voor Cristiano Ronaldo in de eerste helft. Als hij scoort, dan is dat zijn vijfhonderdste doelpunt in het shirt van Real Madrid.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Het Sunderland van manager Dick Advocaat keek al na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan en kwam die klap voor rust niet te boven. Newcastle United, waar Tim Krul, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum in de basis startten, gaat ook met een 2-0 achterstand de rust in. De enige club met Nederlandse inbreng die niet op achterstand staat is Stoke City.

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0-0

Genieten geblazen in Duitsland! Er is tot dusver pas één keer gescoord...

16.08 uur: WERELDGOAL RITCHIE
Sunderland kijkt al tegen een 2-0 achterstand aan. Dit keer kan de club er weinig aan doen, want Matt Ritchie schiet een afvallende bal fantastisch in de kruising.

16.04 uur: VALSE START ADVOCAAT
Wat een slechte start voor het Sunderland van manager Dick Advocaat. Al na vier minuten zet Callum Wilson thuisclub AFC Bournemouth op voorsprong.

16.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - GRANADA
Cristiano Ronaldo hoopt zich thuis tegen Granada te kronen tot topscorer aller tijden van Real Madrid. De aanvaller heeft twee doelpunten nodig om Raúl (323 treffers) te evenaren. Vorig seizoen was Cristiano Ronaldo vijf keer trefzeker tijdens het thuisduel met Granada.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Swansea City - Everton
Stoke City - Leicester City
AFC Bournemouth - Sunderland
Newcastle United - Watford
Aston Villa - West Bromwich Albion

Met Erik Pieters, Marco van Ginkel (beiden Stoke City), Daryl Janmaat, Tim Krul, Georginio Wijnaldum (allen Newcastle United), Patrick van Aanholt en Jeremain Lens (beiden Sunderland) staan er zeven Nederlanders aan de aftrap bij de wedstrijden van 16.00 uur.

15.40 uur: EINDSTAND CHELSEA - ARSENAL 2-0
Het is afgelopen op Stamford Bridge. Chelsea wint met 2-0 van Arsenal.

15.35 uur: CHELSEA BESLIST HET
Daar is de 2-0 van Chelsea. Het is Eden Hazard die juichend wegloopt, al is het niet onwaarschijnlijk dat Arsenal-verdediger Calum Chambers de goal op zijn naam krijgt. Hij verandert de bal namelijk flink van richting.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
SV Darmstadt 98 - Bayern München
VfL Wolfsburg - Hertha BSC
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt
Werder Bremen - FC Ingolstadt 04
1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach

Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt) hebben een basisplaats, terwijl Bas Dost (VfL Wolfsburg) die juist is kwijtgeraakt. Roy Beerens (Hertha BSC) en Arjen Robben (Bayern München) zijn er vanwege blessures niet bij.

15.23 uur: ARSENAL NU MET NEGEN
Santi Cazorla krijgt zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Arsenal nu met negen man een 1-0 achterstand op bezoek bij Chelsea moet zien goed te maken.

14.57 uur: ZOUMA ZET CHELSEA OP VOORSPRONG
Uitgerekend de vervanger van de gepasseerde John Terry opent de score op Stamford Bridge. Kurt Zouma kopt een vrije trap van Cesc Fabregas achter doelman Petr Cech.

14.49 uur: CHAMBERS VERVANGT COQUELIN
Francis Coquelin verlaat het veld bij Arsenal. Calum Chambers komt voor hem in de plaats en neemt centraal in de verdediging de plek in van Gabriel Paulista, die kort voor rust een rode kaart kreeg.

14.34 uur: RUSTSTAND CHELSEA - ARSENAL
Het is rust op Stamford Bridge. Chelsea en Arsenal hebben nog niet gescoord, maar de bezoekers kregen kort voor rust wel een enorme tegenvaller te verwerken. Gabriel Paulista liet zich provoceren door Diego Costa en kreeg een rode kaart.

14.30 uur: RODE KAART GABRIEL
Gabriel Paulista laat zich uit de tent lokken door Diego Costa en krijgt een rode kaart van scheidsrechter Mike Dean. Arsenal moet verder met tien man.

14.29 uur: DIEGO COSTA ONTSNAPT
Kort voor rust ontsnapt Diego Costa aan een rode kaart. Laurent Koscielny krijgt tot twee keer toe een klap van de spits, maar het ontgaat de arbitrage.

14.24 uur: INITIATIEF VOOR CHELSEA
Arsenal komt er niet heel veel meer aan te pas, maar verder dan een paar kleine mogelijkheden is Chelsea nog niet gekomen. Nu is het Pedro die naast schiet.

14.15 uur: CECH IN DE FOUT
Liefst elf seizoenen speelde Petr Cech voor Chelsea, waardoor het ook niet vreemd is dat de doelman van Arsenal in het stadion de verkeerde kant opliep.

14.00 uur: TOPPER IN BALANS
In het eerste kwartier steekt er geen club bovenuit. Chelsea en Arsenal hebben allebei nog geen echte kansen gekregen.

13.45 uur: AFTRAP CHELSEA - ARSENAL
Chelsea en Arsenal zijn op Stamford Bridge begonnen aan de wedstrijd. De thuisclub kan een overwinning goed gebruiken, want met vier punten uit vijf duels bezet de ploeg van manager José Mourinho een teleurstellende zeventiende plaats. Arsenal is met zes punten meer de nummer vier in de Premier League.

13.30 uur: KAN WENGER OPNIEUW WINNEN?
Tot 2 augustus slaagde Arsenal-manager Arsène Wenger er nooit in om zijn collega José Mourinho van Chelsea te verslaan, maar toen was het eindelijk raak. Na zeven nederlagen en zes gelijke spelen was Wenger eindelijk te sterk voor Mourinho. Zal dat vanmiddag opnieuw gebeuren?

13.15 uur: OPSTELLINGEN CHELSEA - ARSENAL
Over een half uur start de zesde speelronde van de Premier League met de topper tussen Chelsea en Arsenal. Aan de kant van de thuisclub is de basisplaats voor Pedro verrassend, aangezien de Spanjaard vanwege een blessure niet in actie leek te komen. Ook opvallend is dat John Terry gepasseerd is. Petr Cech, die elf jaar onder contract stond bij Chelsea, begint aan de kant van Arsenal.

De volledige opstellingen:
Chelsea: Begovic; Ivanovic, Zouma, Cahill, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Pedro, Oscar, Hazard; Diego Costa.
Arsenal: Cech; Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Ramsey, Özil, Alexis; Walcott.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.