Zorgwekkende situatie voor Lammers, ook Brobbey baalt als een stekker

Sam Lammers kende met twee doelpunten uit zijn eerste drie wedstrijden een voortvarend begin bij Eintracht Frankfurt, maar komt de laatste tijd totaal niet meer in het stuk voor. Ook zaterdag, tegen FSV Mainz 05, bleef de Nederlander weer de hele wedstrijd op de bank zitten. Bij RB Leipzig beleefde ook Brian Brobbey weer een teleurstellende zaterdag.

Eintracht Frankfurt
1 - 0
FSV Mainz 05

Lammers maakte vorig jaar de overstap van PSV naar Atalanta Bergamo en liet zich na een eerste seizoen in Italië, waarin hij maar bij één competitieduel in de basis was begonnen, verhuren aan Frankfurt. De spits hoopte in Duitsland het goede gevoel terug te vinden en dat lukte bij zijn eerste wedstrijden zeker. Het is vooralsnog echter bij de twee goals die hij in september maakte gebleven.

De situatie waarin Lammers zich momenteel bevindt, is zorgwekkend. De spits heeft in de laatste zeven competitiewedstrijden van Frankfurt (het duel met Mainz van zaterdag meegerekend) maar drie minuten mogen meedoen. Bij een 5-2 voorsprong mocht hij vlak voor tijd invallen tegen Bayer Leverkusen. Coach Oliver Glasner lijkt simpelweg geen vertrouwen te hebben in Lammers en volgens de Frankfurter Neue Presse zoekt de club voor januari naar een nieuwe spits.

Tegen Mainz zag Lammers hoe Jesper Lindstrøm de matchwinner werd. De Deen werd voor een leeg doel gezet door ploeggenoot Rafael Borre en maakte van dichtbij geen fout (1-0). In de tweede helft kwam bij Mainz Jean-Paul Boëtius binnen de lijnen, maar hij kon een nederlaag voor zijn ploeg niet meer voorkomen. Jeremiah St. Juste is er vanwege een schouderblessure nog niet bij aan de kant van Mainz; hij hoopt even na de winterstop weer te kunnen aansluiten.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 2
Arminia Bielefeld

Bij Leipzig is Brobbey het wel gewend om op de bank te beginnen. De spits stond dit seizoen pas bij één competitiewedstrijd in de basis (en werd toen al voor rust gewisseld) en ook tegen Arminia Bielefeld verscheen de voormalig Ajacied weer niet aan de aftrap. Coach Domenico Todesco gunde Brobbey wederom slechts een korte invalbeurt. Opvallend, aangezien Leipzig na de goal van Janni-Luca Serra al in de 57ste minuut in de achtervolging moest.

Een directe rode kaart voor Arminia-aanvaller Fabian Klos, na een harde overtreding op Willi Orban, maakte een invalbeurt voor Brobbey nog waarschijnlijker. Niet lang nadat de bezoekers met tien man waren komen te staan kwamen zij echter op 0-2: Masaya Okugawa schoot, na slordig uitverdedigen van Leipzig, in de korte hoek raak. In de jacht op een comeback zag Todesco nog steeds geen reden om Brobbey te brengen: pas in de 87ste minuut mocht de spits zijn trainingsjasje uitdoen. Toen was de wedstrijd echter al gespeeld, zag ook Brobbeys landgenoot Solomon Bonnah, die de hele wedstrijd op de bank bleef bij Leipzig.

1899 Hoffenheim
1 - 1
Borussia Mönchengladbach

Joshua Brenet en Melayro Bogarde staan op de loonlijst bij 1899 Hoffenheim, maar hebben dit seizoen nog geen minuut gespeeld in de Bundesliga en zaten ook voor het duel met Borussia Mönchengladbach niet bij de wedstrijdselectie. Zij zagen dat Gladbach na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens drie punten leek te gaan pakken. Breel Embolo zette de bezoekers tien minuten voor rust op voorsprong en deze 0-1 bleef tot vlak voor het einde op het bord staan. In blessuretijd kwam Hoffenheim echter toch nog langszij: Kevin Akpoguma redde met een schot van dichtbij een punt voor zijn ploeg.

Greuther Fürth
0 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Jetro Willems (Greuther Fürth) en Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg) stonden zaterdag tegenover elkaar in Sportpark Ronhof, waar Greuther Fürth vorige week tegen Union Berlin zijn eerste overwinning van het seizoen boekte. Nu pakte de hekkensluiter een punt, want in een duel waarin niet bijster veel gebeurde werd niet gescoord. Voor Greuther Fürth, waar Nick Viergever er vanwege een gescheurde enkelband al een tijdje niet bij is, betekende dit het vijfde punt van het seizoen.

VfL Bochum
VfL Bochum
0 - 1
Union Berlin

Sheraldo Becker stond in de basis bij Union Berlin en deed ruim een uur mee tegen VfL Bochum. De aanvaller verliet het veld bij een 0-1 voorsprong, die na een kwartier was genomen door een treffer van Max Kruse. Nadat Grischa Promel de bal met het hoofd had teruggelegd, schoot Kruse geweldig raak. Bochum had hier geen antwoord op en dus gingen de punten naar de hoofdstad. Union Berlin heeft een plek in de topvier van de Bundesliga-ranglijst nu serieus in het vizier.