Zorgen Sunderland blijven na gelijkspel tegen Stoke

Sunderland is er met tien man in geslaagd een achterstand tegen Stoke City weg te poetsen (1-1). Veel schoot het elftal van manager Paolo Di Canio daar niet mee op, aangezien degradatie nog steeds mogelijk is.

Al na negen minuten keken The Black Cats tegen een achterstand aan. Bij een ouderwetse scrimmage in het strafschopgebied van Sunderland kreeg aanvaller Jonathan Walters (foto) de bal voor zijn voeten, die hij zonder twijfel in het net schoot: 0-1.

Zodoende keek Sunderland, na de 6-1 afstraffing bij Aston Villa vorige speelronde, weer eens tegen een achterstand aan. Opmerkelijk, aangezien het elftal onlangs de wedstrijden tegen Newcastle United en Everton overtuigend won.

Die overtuiging was maandagavond echter nergens te bekennen. Tot overmaat van ramp kreeg Craig Gardner na ruim een halfuur een directe rode kaart, wat het rechtzetten van de achterstand tot een zware opgave maakte.

In de tweede helft toonde Sunderland meer karakter en begon het dominanter te voetballen. Wel had de ploeg, zoals wel meer Premier League-teams, moeite met de stugge defensie van Stoke.

Ruim een kwartier na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Uit een hoekschop van Sebastian Larsson maakte voormalig Manchester United-verdediger John O'Shea de gelijkmaker met een intikker.

Het bleek ook het laatste doelpunt van het duel, waardoor de ploegen één punt aan hun totaal toevoegen. Stoke blijft met 41 punten op de elfde plaats staan en is nog niet veilig, Sunderland deelt met 38 punten de vijftiende plaats met Newcastle United en Norwich City.

Dinsdagavond speelt nummer achttien Wigan Athletic de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Als de ploeg die wedstrijd wint, komt ook Wigan op 38 punten. Aangezien Fulham en Aston Villa veertig punten hebben en Southampton 39 punten heeft, kan dat een bloedstollende strijd om de derde degradatieplek in de Premier League opleveren. Queens Park Rangers en Reading zijn al gedegradeerd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.