Zorgen om Forster na eenvoudige zege Southampton

Het geblesseerd uitvallen van Fraser Forster overschaduwde de eenvoudige thuiszege van Southampton op Burnley (2-0). Graziano Pellè was dicht bij zijn eerste competitietreffer sinds 20 december.

Pellè had net als de eveneens uit de Eredivisie afkomstige Toby Alderweireld en Dusan Tadic een basisplaats gekregen van de jarige manager Ronald Koeman, die Eljero Elia de hele wedstrijd op de bank hield. Na een klein kwartier viel het St. Mary's Stadium stil, toen Forster een knieblessure opliep. De doelman werd per brancard van het veld gedragen (foto onder).

Maar ondanks de flinke tegenvaller hield Southampton zonder veel problemen drie punten over aan de wedstrijd. Acht minuten voor rust opende Shane Long de score namens de thuisclub nadat Pellè volledig over de bal heen had geschoten. In de 42ste minuut was de van Feyenoord overgenomen spits weer dicht bij een treffer, maar dit keer schoot hij op de lat. Die misser kwam Southampton echter niet duur te staan.

Na een klein uur werd de wedstrijd beslist door Jason Shackell, die zijn eigen doelman passeerde. Na de 2-0 werd het niet meer spannend, waardoor Southampton nu 53 punten heeft na dertig wedstrijden. Daarmee wordt de zesde plaats bezet door The Saints, die Liverpool (54 punten) en Manchester United (56) in het vizier houden. De nummer vier en vijf komen zondag tegen elkaar in actie op Anfield.