Zorgen nemen toe bij Go Ahead Eagles voor cruciale weken

Reacties

Van paniek is bij Go Ahead Eagles volgens voorzitter Edwin Lugt geen sprake, maar de komende weken worden wel richtingbepalend. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (aftrap 18.30 uur).

Zorgen nemen toe bij Go Ahead Eagles voor cruciale weken

In het seizoen waarin Go Ahead Eagles absoluut niet mag degraderen, staat de club na de wanvertoning tegen Willem II (0-1) laatste in de Eredivisie. 'Het zou gek zijn als we nu niet heel bezorgd zouden zijn', zegt Lugt tegen VI.

'Hoe langer goede resultaten uitblijven, des te groter wordt de druk. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Dat is voor iedereen helder, ook voor Hans de Koning (trainer, red.). Maar we moeten ook wegblijven van het opportunisme. Het was niet goed tegen Willem II, dat heeft iedereen gezien, maar twee weken geleden wonnen we nog van Feyenoord (1-0, red.) en werd de strijdlust geroemd.'

Go Ahead Eagles heeft enkele zware wedstrijden voor de boeg voor de winterstop. Na het duel met SC Heerenveen wachten uitwedstrijden tegen PSV en FC Groningen. Lugt: 'We zullen heel goed monitoren hoe het conditioneel, tactisch en qua strijdplan gaat. De komende weken voor de winterstop worden wat dat betreft cruciaal, dat snapt iedereen.'

Go Ahead Eagles heeft pech met langdurige blessures van Chris David, Sinan Bytyqi en Sébastien Locigno. De club heeft financiële ruimte om zich in de winterstop te versterken. 'Dat zullen we zeker doen, als het nodig is. We willen uitgroeien tot een stabiele Eredivisie-club, dus is het van het grootst mogelijke belang dat we ons dit seizoen handhaven', aldus de voorzitter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.