Schuurman redder in nood Willem II tegen Go Ahead

Reacties

Willem II heeft de degradatiezone in de Eredivisie achter zich gelaten dankzij een zwaarbevochten zege op concurrent Go Ahead Eagles. Jari Schuurman was als basisdebutant goud waard voor de Tilburgers door zich tot matchwinner te kronen (0-1).

Schuurman redder in nood Willem II tegen Go Ahead

De degradatiekraker begon zonder Erik Falkenburg. Hij moest van trainer Erwin van de Looi op de bank beginnen ten faveure van de negentienjarige Schuurman. De van Feyenoord gehuurde middenvelder begon namens Willem II voor het eerst in de basis in de Eredivisie. Het talent betaalde het vertrouwen in de 47ste minuut direct terug. Na een pass van Thom Haye kon de middenvelder alleen op keeper Theo Zwarthoed af. De Go Ahead-doelman redde in eerste instantie nog, maar kreeg de bal niet goed weg.  Bij de tweede poging van Schuurman was het raak: 0-1.

Zo werd de wedstrijd alsnog opengebroken. Kansen waren er in de eerste helft wel geweest. Zo had Randy Wolters na een minuut al bijna geprofiteerd van een fout van Jordens Peters, die de bal op een knullige manier was kwijtgeraakt aan Jarchinio Antonia. Willem II had vervolgens een aantal mogelijkheden gekregen via onder anderen Jordy Croux. Na het kansrijke eerste kwartier hadden de ploegen elkaar echter lange tijd in een wurggreep gehouden.

Na de goal van Schuurman ging het tempo omhoog. Willem II kreeg direct na de openingstreffer nog een goede mogelijkheid op meer, maar het schot uit de draai van Haye werd gekraakt. Dat scoren voor Go Ahead dit seizoen een groot probleem is, was ook vrijdagavond duidelijk. De promovendus trof in de laatste vijf Eredivisie-duels voor Willem II-thuis slechts drie keer doel. Go Ahead-coach Hans de Koning bracht met nog een halfuur te spelen spitsen Leon de Kogel en Sam Hendriks binnen de lijnen voor Antonia en Suk.

Slotoffensief
De dubbele wissel resulteerde niet direct in gevaar. Go Ahead probeerde het slotoffensief op gang te brengen, maar dat kostte al de grootste moeite. Marcel Ritzmaier schoot uit een vrije trap net over het Willem II-doel. Kostas Lamprou zag het vlak voor zich drukker worden, zonder daarbij in de problemen te raken. Die problemen waren er in de 84ste minuut wel voor de doelman. Pele van Anholt haalde de bal van de lijn na een kopbal van Sander Fischer.

Het was de laatste grote mogelijkheid voor Go Ahead, dat zo voor de negende keer dit seizoen verloor in de Eredivisie. De promovendus staat met elf punten uit veertien duels op de zeventiende plaats. Willem II klimt weg uit de probleemzone en staat plots twaalfde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.