De Koning heeft geen zin Zwarthoed 'verrot te schelden'

Reacties

Go Ahead Eagles-coach Hans de Koning heeft naar eigen zeggen een 'zuur gevoel' overgehouden aan de nipte nederlaag tegen Willem II (0-1). Van een jubelstemming bij collega Erwin van de Looi was ook geen sprake.

De Koning heeft geen zin Zwarthoed 'verrot te schelden'

Het beslissende moment in Deventer kwam er in de 47ste minuut, toen Jari Schuurman profiteerde van het feit dat Theo Zwarthoed de bal niet klem had na het schot van de Willem II-middenvelder. Schuurman was bij de herkansing wel trefzeker. De Koning keek al vooruit na het eerste schot van Schuurman. 'Ik dacht dat Theo hem had en keek al naar voren, alleen de bal glipte uit zijn handen. Dat doet bij Theo net zoveel pijn als bij ons. Hij doet het niet expres lijkt me. Ik kan hem wel verrot schelden of hem dat kwalijk nemen, maar hij heeft ons ook in heel veel wedstrijden gered', reageert de coach bij de NOS.

De Koning erkent dat het optreden van zijn ploeg allesbehalve groots was. 'In balbezit was het ondermaats, maar we hebben er wel alles aangedaan om Willem II vast te zetten op eigen helft. We moeten eigenlijk in de eerste minuut al toeslaan (grote kans Randy Wolters, red.). Dan krijg je een heel andere wedstrijd. Dan moet Willem II komen en kunnen wij met onze snelle mensen voorin reageren. De eerste bal die op goal gaat, gaat er dan heel ongelukkig in. We kregen nog momenten waarop we toe moesten slaan. Dat doe je dan niet en dan zit je met een zuur gevoel.'

Van de Looi
Van dat laatste had Van de Looi allerminst last. Hij heeft met Willem II in ieder geval voor even de degradatiezone achter zich gelaten. De Tilburgers staan na de zege op de directe concurrent twaalfde in de Eredivisie. 'Het was niet prachtig, maar wel heel erg lekker. Dit was gek genoeg een van onze mindere wedstrijden, maar het resultaat vergoedt alles. Op lange termijn is het wel belangrijk dat je gewoon lekker blijft voetballen. Dat hebben we vandaag niet gedaan en dan moet je kritisch zijn', luidde de heldere uitleg van de opgeluchte Van de Looi.

De zege geeft Willem II ademruimte. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC Kerkrade bedraagt momenteel vier punten, die op Go Ahead een punt minder. Of dit de mooiste weekenden zijn, zelf eerst winnen en dan met de benen op tafel kijken wat de concurrentie doet, luidde de vraag aan Van de Looi. 'Niet alleen voor de trainer, want ik hoorde ook al dat de spelers goede plannen hadden voor dit weekend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.