'Zo'n genadeloze afstraffing mag niet, wij zijn Feyenoord'

Reacties

Fred Rutten was na afloop van de thuisnederlaag van Feyenoord tegen Willem II behoorlijk boos. Hij vond dat zijn ploeg veel te weinig had laten zien tegen de Tilburgers.

'Zo'n genadeloze afstraffing mag niet, wij zijn Feyenoord'

'Van de eerste helft schrok ik wel een beetje', gaf Rutten na afloop toe tegenover FOX Sports. 'In de uitwedstrijd bij FC Twente zag ik duidelijk verbetering en groei bij ons, maar daar heb ik in de eerste helft vanavond weinig tot niets meer van gezien. In de tweede helft zag het er beter uit, maar voor rust kregen we praktisch geen kansen. Dat is veel te weinig in De Kuip.'

Rutten constateerde dat de spelers van het gepromoveerde Willem II onder leiding van Jurgen Streppel vol gas gaven. 'Zij spelen tegen Feyenoord, dan zijn ze altijd tweehonderd procent scherper dan normaal tegen andere tegenstanders. Daar moet je als jonge jongen mee om kunnen gaan, dat zijn de wetten van het spelen in Feyenoord 1. We werden genadeloos afgestraft en dat is heel vervelend', gebruikte Rutten een understatement.

De oefenmeester probeerde het nog heel eventjes positief te bekijken. 'Ik moet zeggen dat de invallers aan onze kant lichtpuntjes waren.' Hij herstelde zich echter snel. 'Al denk ik dat ik dat niet eens mag zeggen. Je verliest - met alle respect - van Willem II. Ze speelden goed georganiseerd, maar wij zijn nog altijd wel Feyenoord. Dan mag je hier thuis niet zo makkelijk verliezen', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.