Feyenoord afhankelijk van doelpunten Te Vrede

Reacties

● Feyenoord speelt voor de 39ste keer thuis tegen Willem II in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen 32 van de voorgaande 38 ontmoetingen (G3, V3).

Feyenoord afhankelijk van doelpunten Te Vrede

● Willem II wist in vijf van de laatste acht Eredivisieduels op bezoek bij Feyenoord niet te scoren.

● Feyenoord wist slechts twee keer eerder de eerste drie thuiswedstrijden van het seizoen niet te winnen (1962/63 en 1989/90) en pakte nooit minder dan twee punten uit de eerste drie thuisduels (nu één punt).

● Kenneth Vermeer speelde vijf keer eerder in De Kuip, maar wist er nog nooit te winnen. Zijn derde Eredivisieduel ooit (en zijn eerste nederlaag) was Feyenoord – Willem II (2-0) in dienst van de Tilburgers.

● Feyenoord scoort al 26 thuisduels op rij minimaal één keer. Dit is op het moment de langstlopende reeks van alle Eredivisieploegen. De laatste keer dat de Rotterdammers geen doelpunt maakten in De Kuip was tegen FC Twente (0-0) op 27 januari 2013.

● Feyenoord heeft slechts drie goals gemaakt na vier speelronden (alle gescoord door Mitchell Te Vrede), dit gebeurde voor het laatst in het seizoen 1991/92.

● Bij een gelijkspel of nederlaag van Feyenoord is het elftal van Fred Rutten vier competitieduels op rij zonder zege, iets dat de Rotterdammers onder de vorige coach Ronald Koeman nooit overkwam.

● Feyenoord scoort dit seizoen gemiddeld één keer per 19,3 schoten (5,2 procent schotconversie); vorig seizoen waren de Rotterdammers één keer per 5,7 schoten trefzeker (17,6 procent schotconversie).

● Mitchell Te Vrede heeft dit Eredivisieseizoen al zevenentwintig keer geschoten (inclusief geblokkeerd), zes keer vaker dan elke andere speler. De spits scoorde reeds drie thuisduels op rij in de Eredivisie en maakte dit seizoen (alle competities) in zes van de acht officiële duels een goal.

● Willem II won in september 1994 voor het laatst een uitduel in de Eredivisie bij een team uit de traditionele top drie (0-2 tegen Feyenoord). Van de daaropvolgende 53 ontmoetingen gingen er 49 verloren.

● De Tilburgers konden in de laatste 94 Eredivisieduels niet twee keer op rij winnen.

● Willem II verloor de laatste zeven uitduels in de Eredivisie en wist in drie van deze wedstrijden niet te scoren.

● Willem II heeft een negatieve reeks van 47 uitduels op rij zonder overwinning (V38, G8), dit is tevens een Eredivisierecord. De laatste zege dateert van 1 november 2009 (RKC Waalwijk 0-1).

● Opvallend: Willem II speelde al vijftien Eredivisieduels op rij niet gelijk (W4, V11).

● Fred Rutten verloor als Eredivisiecoach nog nooit van Willem II (W11, G3).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.