Zlatan wederom doeltreffend voor winnend PSG

Mede door toedoen van sterspeler Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint-Germain de Franse competitie afgesloten met 89 punten. Behalve het doelpunt van de Zweed, waren ook Ezequiel Lavezzi, Lucas Moura en Adrian Rabiot namens de hoofdstedelingen trefzeker (4-0). Tegenstander Montpellier wist zich ternauwernood te handhaven.

Na twee minuten was het al raak in stadion Parc des Princes. De Argentijn Lavezzi tikte van dichtbij simpel binnen, nadat doelman Geoffrey Jourdren een afstandsschot van Christophe Jallet met de nodige moeite had gekeerd. Niet veel later maakte Ibrahimovic er 2-0 van, door één op één met diezelfde doelman geen fout te maken. Het was voor de Zweed die niet naar het WK gaat zijn 26ste competitiegoal.

In de bijzonder povere tweede helft konden de supporters van de landskampioen nog één keer juichen. Lucas Moura schoot net na rust uit een moeilijke hoek de derde treffer van de avond binnen. Trainer Laurent Blanc haalde Ibrahimovic na een uur van het veld. Hij werd vervangen door Jérémy Ménez, die na dit seizoen vertrekt bij de miljoenenformatie. Adrian Rabiot zorgde voor het slotakkoord door de 4-0 aan te tekenen. De behaalde 89 punten vormen voor PSG een clubrecord.

Voor Paris Saint-Germain ging de wedstrijd om des keizers baard, terwijl Montpellier nog vreesde voor degradatie. Opmerkelijk, aangezien de ploeg van trainer Rolland Courbis zich twee jaar geleden nog tot kampioen van Frankrijk had gekroond. Doordat Sochaux (nummer achttien) verloor, degradeert het naar de Ligue 2, net als Valenciennes en Ajaccio. Om die reden handhaaft Montpellier zich.