Zlatan pakt zeldzaam Europees record na goal tegen Luhansk

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is een record rijker na zijn eerste Europese treffer voor Manchester United van donderdagavond. De Zweedse aanvaller kroonde zich tot matchwinnaar tegen Zorya Luhansk (1-0).

Zlatan pakt zeldzaam Europees record na goal tegen Luhansk

Ibrahimovic trad met zijn doelpunt in de voetsporen van de Roemeense aanvaller Adrian Mutu en de Noorse spits John Carew. Hij is nu de derde speler die in Europa Cup-verband voor zeven (!) verschillende clubs heeft gescoord.

Zlatan maakte zijn 52 doelpunten in 130 Europese wedstrijden namens Ajax (9), Juventus (3), Internazionale (6), Barcelona (4), AC Milan (9), Paris Saint-Germain (20) en dus Manchester United (1). Alleen voor zijn eerste werkgever - het Zweedse Malmö FF - maakte hij geen Europese goals.

Mutu scoorde in Europees verband achtereenvolgens voor Arges Pitesti, Dinamo Boekarest, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina en Petrolul Ploiesti. Carew was in de diverse internationale UEFA-competitie trefzeker namens Vålerengen IF, Rosenborg BK, Valencia, AS Roma, Besiktas, Olympique Lyon en Aston Villa.

Zlatan kwam door zijn treffer tegen Luhansk ook weer een stap dichter bij een markant moment in zijn loopbaan. Hij is nog maar twee treffers verwijderd van het vierhonderdste doelpunt in zijn clubcarrière. Voor zijn huidige 398 doelpunten had hij bij acht clubs 685 wedstrijden nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.