Zlatan optimistisch over WK-kansen: 'Alles in eigen hand'

Met nog drie duels voor de boeg bedraagt de achterstand in Groep C op koploper Duitsland liefst vijf punten. Toch heeft Zlatan Ibrahimovic er alle vertrouwen in dat hij zich met Zweden voor het WK 2014 in Brazilië plaatst.

Zlatan optimistisch over WK-kansen: 'Alles in eigen hand'

Met Ibrahimovic als aanvoerder pakte Zweden vrijdag in Dublin drie belangrijke punten tegen Ierland (2-1). Omdat ook Duitsland van Oostenrijk won (3-0) lijkt Die Mannschaft niet meer in te halen. Daar denkt de 31-jarige spits van Paris Saint-Germain anders over.

Ibrahimovic ziet kansen omdat Zweden tijdens de laatste speelronde Duitsland ontvangt, ook al zouden de Duitsers tegen die tijd al lang en breed geplaatst kunnen zijn. 'Voor mijn gevoel hebben we alles nog in eigen hand. Als we van Kazachstan en Oostenrijk winnen, zullen we wel eens zien hoe belangrijk die wedstrijd tegen Duitsland nog wordt.'

Mocht Zweden niet meer loskomen van de tweede plaats, dan zal het zich via de play-offs tegen een van de andere nummers twee moeten plaatsen voor de mondiale eindronde in Brazilië. Met name voor Ibrahimovic zijn dat wedstrijden van immens belang. Gezien zijn leeftijd is het heel goed denkbaar dat hij is gestopt tegen de tijd dat het WK 2018 in Rusland voor de deur staat. Bovendien ontbrak hij vier jaar in Zuid-Afrika geleden ook al, toen Zweden in een groep met Denemarken en Portugal als derde eindigde.

Dinsdag vervolgt Zweden de jacht op een WK-ticket in de uitwedstrijd tegen Kazachstan. Bondscoach Erik Hamrén twijfelt er niet aan dat zijn ploeg zich ditmaal wel voor het WK plaatst, nu hij in Dublin zag dat zijn spelers opnieuw goed omsprongen met een tegenslag. 'Naar mijn zin komen we te vaak op achterstand, maar mijn spelers maken me keer op keer trots door terug te komen, vooral vrijdag. Ik ben erg te spreken over hun wedstrijdmentaliteit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen