Groep C: Klose evenaart Müller bij reuzenstap richting WK

Duitsland kan zich zo goed als zeker gaan opmaken voor WK-deelname. De ploeg van Joachim Löw won van rivaal Oostenrijk en heeft in Groep C nog altijd maar twee punten verloren. Mirsolav Klose evenaarde eindelijk Gerd Müller op de eeuwige topschutterslijst van de Duitsers. Zweden won in Ierland.

Duitsland-Oostenrijk 3-0
Op 16 oktober 2010 had Klose, onder contract bij Lazio, voor het laatst het net gevonden namens Die Mannschaft. In 129ste interland kwam hij eindelijk op gelijke hoogte met voormalig goaltjesdief Gerd Müller, die tussen 1966 en 1974 in 62 interlands 68 doelpunten maakte. Klose was na ruim een halfuur de maker van de 1-0. Hij was attent en gleed, met het nodige fortuin, bij de eerste paal de bal het doel in (foto onder).

Door die goal hoeft Klose in international opzicht alleen Ferenc Puskás (84, Hongarije), Sándor Kocsis (75, Hongarije), John Woodward (73, Engeland) boven zich te dulden. Behalve Klose was er nog een Duitser die een mijlpaal neerzette. Philipp Lahm kreeg zijn honderste cap.

Na de onderbreking klaarde Duitsland de klus. Al na vijf minuten ontdeed Toni Kroos het duel van de spanning door de 2-0 te maken en Thomas Müller zorgde in de slotfase voor de 3-0. Oostenrijk blijft zodoende steken op elf punten. Met nog drie duels te gaan is de achterstand op Duitsland al acht punten. Zweden is de nieuwe nummer twee, met drie punten voorsprong op zowel Oostenrijk als Ierland.

Ierland-Zweden 1-2
Net als bij Duitsland was ook bij de Ieren een gevestigde naam de maker van het openingsdoelpunt. Robbie Keane, met 128 interlands recordinternational namens Ierland, bracht de Ieren na twintig minuten op voorsprong met zijn zestigste (!) interlanddoelpunt. De aanvaller is ook al jaren de Ierse topschutter aller tijden.

Lang hield de voorsprong niet stand. Johan Elmander bracht de Zweden na 33 minuten langszij. In de tweede helft maakte Anders Svensson het Zweedse feestje compleet. Omdat het bij 1-2 bleef zijn de Zweden de nieuwe nummer twee, achter het ongenaakbare Duitsland.