Klose hikt al bijna jaar aan tegen Duits record Gerd Müller

Al elf maanden staat Miroslav Klose droog als Duits international. En dus heeft de spits van Lazio zich nog steeds het record van Gerd Müller niet eigen gemaakt.

Klose hikt al bijna jaar aan tegen Duits record Gerd Müller

Klose scoorde op 16 oktober tegen Zweden twee keer (4-4). De spits kwam daarmee op 67 treffers voor Duitsland en verkleinde de achterstand op de Duitse topscorer aller tijden. Gerd Müller maakte van 1967 tot 1974 namelijk 68 doelpunten voor Die Mannschaft.

De laatste twee (vriendschappelijke) interlands lukte het Klose niet te scoren. Geen van de zes Duitse treffers tegen de Verenigde Staten (4-3 verlies) en Paraguay (3-3) kwam op zijn naam.

Desondanks laat Klose zich niet gek maken. 'Het record gaat sowieso een keer sneuvelen', zegt de spits van Lazio. 'Dit onderwerp komt voor elke interland ter sprake, maar ik word er niet nerveus van.'

Tegen Oostenrijk (vrijdag) en Faerøer Eilanden (dinsdag) heeft Klose twee nieuwe kansen het record van Müller uit de boeken te werken. De uittredende topscorer aller tijden zou daarmee allerminst problemen hebben.

'Miro is een fantastische spits en een goede kerel die ik in zijn tijd bij Bayern München heb leren kennen. Hij verdient het record', aldus Müller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen