Zlatan begint 2014 in stijl met hattrick en staande ovatie

Reacties

Het nieuwe jaar is amper een week oud of Zlatan Ibrahimovic heeft zijn voeten alweer laten spreken. De Zweedse geweldenaar liet een hattrick noteren en hielp Paris Saint-Germain daardoor aan een 5-2 overwinning op bezoek bij Stade Brest in het Franse bekertoernooi.

Zlatan begint 2014 in stijl met hattrick en staande ovatie

Ibrahimovic sloot 2013 af als vice-topscorer van het kalenderjaar met 47 goals. In officiële duels voor zowel club als land bleef alleen Cristiano Ronaldo de 32-jarige ex-Ajacied voor. De Portugese vedette van Real Madrid en Portugal schoot liefst 69 keer met scherp. In het nieuwe kalenderjaar staat Ibrahimovic vooralsnog een doelpunt voor op Ronaldo, die maandag twee keer scoorde namens Real in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo.

Ibrahimovic opende zijn rekening voor 2014 al na tien minuten, toen hij een voorzet van Maxwell met de buitenkant van zijn rechterschoen op Zlataneske wijze tegen de touwen werkte. Het subtiele wippertje waarmee hij de Braziliaanse linksback even daarvoor had weggestuurd, verraadde ook al een surplus aan klasse.

Na de openingstreffer denderde PSG, met Ibrahimovic in de hoofdrol, over Brest heen. Nadat Thiago Motta na een kwartier al voor 0-2 had gezorgd, deed de West-Franse club via Benoît Lesoimier nog wat terug, maar Ibrahimovic boorde de hoop op een stunt nog in de eerste helft de grond in met een eenvoudige intikker en een superieure stift.

Staande ovatie
De zestienduizend toeschouwers in het Stade Francis Le-Blé wisten de kunststukjes van Ibrahimovic wel op waarde te schatten. Toen trainer Laurent Blanc zijn uitblinker in de 63ste minuut naar de kant haalde, beantwoordde het thuispubliek dat met een staande ovatie.

Een kwartier daarvoor had Ezequiel Lavezzi al voor 1-5 gezorgd. Hoewel Jonathan Ayité vlak voor tijd nog iets terugdeed, plaatste PSG zich soeverein voor de laatste 32 van het toernooi om de Coupe de France. Overigens was het duel tussen Brest en PSG naar vanavond verplaatst, omdat hevige regenval het veld van Brest onbespeelbaar had gemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.