Cristiano Ronaldo met afstand beste schutter van 2013

Nu de laatste wedstrijden van 2013 zijn gespeeld, kunnen we de definitieve topscorerslijst over 2013 opmaken. Van alle spelers op de Europese velden was Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo met afstand de meest productieve met 69 doelpunten.

Cristiano Ronaldo met afstand beste schutter van 2013

Voetbal International hield ook dit kalenderjaar een ranglijst bij van de beste schutters in Europa, gerekend over alle officiële wedstrijden waarin zij actief waren voor club(s) en land. Al sinds een paar maanden was duidelijk dat Cristiano Ronaldo zich in 2013 tot meest productieve speler zou kronen.

De Portugese superster was in dit kalenderjaar goed voor 69 doelpunten in 59 officiële wedstrijden voor Real Madrid en de Portugese nationale ploeg. Namens De Koninklijke liet hij 59 treffers aantekenen in 50 duels, namens Portugal schoot en kopte hij tien keer raak in negen interlands.

Geen concurrentie
Echte concurrentie om de koppositie op de Europese topscorerslijst van 2013 had Cristiano Ronaldo niet. Lionel Messi hield in de eerste zes maanden van dit jaar als enige nog gelijke tred, maar de Argentijn zag het gat met zijn Madrileense rivaal snel groter worden na zijn blessureperikelen in het tweede deel van het jaar.

Messi eindigt desondanks als nummer drie in de eindrangschikking, achter de Zweedse geweldenaar Zlatan Ibrahimovic (47 doelpunten voor club en land) en vóór de Uruguayaanse internationals Luis Suarez (42) en Edinson Cavani (41). Die vijf genoemde spelers zijn de enigen die dit kalenderjaar de grens van veertig goals passeerden.

Manchester United-aanvaller Robin van Persie eindigde met 33 goals in 49 officiële wedstrijden als beste Nederlander als twaalfde. Bayern München-aanvaller Arjen Robben staat met 28 doelpunten in 51 wedstrijden op de 27ste plaats. (Felix Aerts & Ramon Min)



Bekijk hier al onze video's