Ziyech op de radar van Ajax, Feyenoord en FC Twente

Reacties

De kans dat Hakim Ziyech volgend seizoen nog bij SC Heerenveen speelt is heel klein. De 21-jarige stilist heeft in het seizoen van zijn doorbraak met negen doelpunten en negen assists de aandacht getrokken van Ajax, Feyenoord en FC Twente.

Ziyech op de radar van Ajax, Feyenoord en FC Twente

De Nederlandse Marokkaan bedankte afgelopen zondag na de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht het publiek, maar daarbij versprak Ziyech zich. Hij zei dat hij een aantal leuke jaren had gehad in Heerenveen, daarmee implicerend dat zijn vertrek al vaststaat.

De Friezen hebben wel de optie in de verbintenis van Ziyech gelicht, waardoor hij nog een jaar onder contract staat. Heerenveen wil die overeenkomst ook graag verlengen, maar omdat het weigert daarin een gelimiteerde transfersom op te nemen, zal Ziyech de club waarschijnlijk verlaten.

Zijn management heeft inmiddels gesproken met FC Twente en Feyenoord, terwijl ook Ajax interesse heeft in Ziyech. SC Heerenveen zal naar verluidt zo’n vijf miljoen euro vragen voor de creatieve linkspoot.

Marokko
Ziyech zal de komende tijd nóg een belangrijke beslissing moeten nemen. De middenvelder van SC Heerenveen is een vaste waarde in de selectie van bij Jong Oranje, maar omdat hij een dubbele nationaliteit heeft, kan hij ook nog voor Marokko kiezen. De kans is groot dat Ziyech een uitnodiging krijgt voor de komende oefeninterland van dat land, eind mei tegen Burkina Faso. Als Dick Advocaat bondscoach wordt van Marokko - hij is een grote kandidaat - kan Ziyech zeker een invitatie verwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.