Ziyech neemt Marokko wéér bij de hand en voorkomt valse Afrika Cup-start

Reacties

Marokko is tijdens de start van het toernooi om de Afrika Cup ontsnapt aan een bittere teleurstelling. Tegen het veel lager aangeschreven Namibië leek de ploeg in een ploeterduel niet verder te komen dan een doelpuntloze remise, maar met grote dank aan Hakim Ziyech werden er alsnog drie punten gepakt.

Ziyech neemt Marokko wéér bij de hand en voorkomt valse Afrika Cup-start
Marokko
Marokko
1 - 0
Namibië
Namibië

Marokko geldt als een van de absolute topfavorieten voor de eindzege in Egypte, samen met bijvoorbeeld het gastland en Senegal, maar reisde na een mislukte voorbereidingsperiode vol chagrijn en onzekerheid af naar het toernooi. Anderhalve week geleden werd eerst thuis van Gambia verloren, een paar dagen later was ook Zambia te sterk. Voorzichtig opstekertje tijdens die tweede oefennederlaag: Ziyech was goed voor de twee Marokkaanse goals en leek dus aan te tonen dat het met zijn vorm wel goed zit.

Ziyech mocht ook zondag tijdens de Afrika Cup-opening starten van keuzeheer Hervé Renard, net als onder anderen Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat, maar kon zijn land lange tijd ook niet helpen. Voor Karim El Ahmadi, Noussair Mazraoui (beiden kampten met kleine pijntjes) en Oussama Idrissi was geen plek in de basis. Dat drietal zag vanaf de bank hoe er in een stroperige eerste helft niet werd gescoord, ondanks een afstandsknal van Nabil Dirar en pogingen van de ongelukkige Ziyech.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Leeuwen van de Atlas konden - net als in de afgelopen oefencampagne - ook tegen de nummer 113 van de FIFA-ranking geen moment echt imponeren. Wel was Amrabat kort na de pauze bijna betrokken bij de openingsgoal. Na goed doorzetten op de rechterflank gaf hij een fraaie voorzet, maar spits Youssef En-Nesyri kon nét niet bij de bal. Met het inbrengen van Celta de Vigo-aanvaller Sofiane Boufal kwam er iets meer dreiging, maar Marokko drukte niet door.

In het laatste kwart kwam ook El Ahmadi binnen de lijnen, niet veel later was Ziyech voor het eerst écht gevaarlijk. Zijn schot met rechts werd van richting veranderd, maar kon door keeper Lloyd Junior Kazapua van Namibië met de voet nog ternauwernood worden gestopt. In de slotfase was de bedrijvige Boufal nog twee keer gevaarlijk, maar gescoord werd er pas in de absolute slotfase. Een goed aangesneden vrije trap van Ziyech werd door verdediger Itamunua Keimuine bijzonder knullig in zijn eigen doel gekopt.

En dus kent Marokko een moeizame, maar qua punten perfecte start van het toernooi om de Afrika Cup. De andere twee landen in de poule (titel-outsider Ivoorkust en het Zuid-Afrika van Lars Veldwijk) mogen aanmerkelijk hoger worden ingeschat dan het bescheiden Namibië, waardoor een openingszege broodnodig was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afrika Cup

Stand Groep D Afrika Cup 2019 Egypt

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
3
0
0
3-0
+3
9
2
Ivoorkust
3
2
0
1
5-2
+3
6
3
Zuid-Afrika
3
1
0
2
1-2
-1
3
4
Namibië
3
0
0
3
1-6
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.