Chelsea heeft dinsdag ook de tweede ontmoeting met Malmö FF in de Champions League winnend afgesloten. Zo eenvoudig als op Stamford Bridge ging het echter niet. Een zeldzame goal van Hakim Ziyech was voldoende voor de ploeg van manager Thomas Tuchel.

Malmö FF
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Chelsea was twee weken eerder in eigen huis nog met 4-0 te sterk voor Malmö, maar zo makkelijk ging het in Zweden niet. Tuchel had een basisplek gereserveerd voor Ziyech, die met Kai Havertz en Callum Hudson-Odoi de dynamische aanvalslinie vormde van de Londenaren. Terwijl Ziyech gevaar probeerde te stichten met voorzetten en een schot dat geblokt werd, kreeg Havertz een van de grotere kansen uit de eerste helft. De Duitser stuitte op doelman Johan Dahlin.

Malmö had weinig in te brengen tegen Chelsea, maar bij rust stond het nog wel doelpuntloos gelijk. De openingstreffer liet daarna niet lang op zich wachten. Dahlin had nog een antwoord op een inzet van Hudson-Odoi, maar moest na 55 minuten alsnog vissen. Havertz stak Hudson-Odoi weg aan de rechterkant. Hij zag Ziyech vrijlopen in het strafschopgebied en zorgde er met een afgemeten pass voor dat de international van Marokko de score kon openen: 0-1.

Voor Ziyech was de goal een welkome opsteker in een seizoen dat nog niet zo goed verloopt als hij had gehoopt. De aanvallende middenvelder zit vaker op de bank dan hij zou willen en kwam voor dinsdag pas negen keer in actie dit seizoen. Alleen in de strijd om de Super Cup tegen Villarreal scoorde Ziyech eerder. Tegen Malmö verzorgde hij de vijfhonderdste goal van Chelsea in Europees verband.

Gezien de aanvalskracht van de thuisploeg van trainer Jon Dahl Tomasson had Chelsea na de 0-1 een stuk minder te vrezen. De Londenaren gingen nog op zoek naar de 0-2 en deden dat in het laatste kwartier zonder Ziyech. De voormalig Ajacied werd naar de kant gehaald voor Ross Barkley. Havertz kreeg het vervolgens opnieuw niet voor elkaar om Dahlin te verschalken, waardoor het bij 0-1 bleef. Chelsea staat nu op negen punten uit vier duels in Groep H.