Toivonen kondigt afscheid aan: 'Prettig om het bekend te maken'

Reacties

Ola Toivonen zet aan het eind van dit kalenderjaar een punt achter zijn carrière. De 36-jarige aanvallende middenvelder heeft bij Malmö FF een contract dat aan het eind van december afloopt en vindt het daarna mooi geweest.

Toivonen kondigt afscheid aan: 'Prettig om het bekend te maken'
© Pro Shots

'Ik voel dat de tijd nu is gekomen', licht Toivonen zijn besluit toe. 'Ik heb nog wel de motivatie, maar mijn lichaam kan niet alles meer aan.' De voormalig aanvoerder van PSV wijst op een ernstige knieblessure die hem van mei 2021 tot januari 2022 aan de kant hield.

© Pro Shots

'Ik heb me toen teruggevochten en mijn terugkeer ging beter dan verwacht', geeft Toivonen aan. 'Ik had de hoop dat het goed zou gaan tot aan de herfst, maar de resultaten en het aantal minuten dat ik maak valt tegen voor zowel de ploeg als voor mij.'

Toivonen liet de club een maand geleden weten dat er niet gesproken zou hoeven worden over een contractverlenging. 'Er waren niet veel mensen die wisten dat ik zou stoppen. Eigenlijk alleen mijn moeder, vader en vrouw. Het voelt prettig om het nu bekend te kunnen maken.' Toivonen zegt altijd veel van zichzelf te hebben geëist. 'Het maakt me niet uit wat anderen over mij zeggen, ik eis het meeste van mezelf.'

'Ik stel iedere dag eisen aan mezelf en er heerst bij de club een wil om te winnen. Toen ik bij Malmö kwam (in 2020, red.) zei ik dat het mooi zou zijn om kampioen te worden. Dat is tweemaal gelukt, we hebben de beker gewonnen en we spelen in de groepsfase van de Europa League. Ik heb niets om over te klagen', concludeert Toivonen.

De Zweed kwam tussen 2007 en 2018 tot 64 interlands en speelde tussen 2009 en 2014 voor PSV. In Eindhovense dienst was hij goed voor 199 officiële wedstrijden, 78 doelpunten en 32 assists. Toivonen werd in 2009 weggehaald bij Malmö en keerde in juni 2020 terug bij de club waar hij in de komende maanden nog maximaal vier competitieduels en twee Europa League-wedstrijden voor kan spelen.

VI sprak Toivonen vorig jaar nog. Het interview ging onder meer over de indrukwekkende Ibrahim Afellay, de verdwijntruc van Dick Advocaat en zijn avontuur in Australië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.